Депутатът от Продължаваме промяната - Демократична България Атанас Славов ще

...
Депутатът от Продължаваме промяната - Демократична България Атанас Славов ще
Коментари Харесай

Атанас Славов е номиниран за правосъден министър. Вижте и останалите кандидат-членове в проектокабинета Габриел-Денков

Депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " Атанас Славов ще бъде номиниран за правосъден министър в кабинета на двете обединения, заяви претендентът за министър председател Николай Денков.

Вторият управнически мандат ще бъде върнат на президента в 11 ч. в понеделник (5 юни), а от " Продължаваме промяната - Демократична България " и ГЕРБ оповестиха, че до тогава нямат желание да вършат повече промени в контрактуваните конструкция и състав на Министерския съвет, който ще предложат.

Конституционалистът Атанас Славов ще размени в листата с кандидат-министрите Емил Дечев, за който по-рано през днешния ден стана известно, че не е одобряван от ГЕРБ. Той е сегашен зам.-министър на правораздаването (на същата позиция беше и в кабинета на Кирил Петков). Преди това в продължение на близо 20 година е арбитър в Софийския градски и в Софийския областен съд.

Неофициално пред " Дневник " източници от ГЕРБ разясниха, че не утвърждават кандидатурата на Дечев, а съгласно източник от партията " против него има нещо ", само че отхвърли да разяснява детайлности.
Кой е Атанас Славов

Атанас Славов, 43 година, е юрист-конституционалист. Депутат е в последните четири Народното събрание от името на " Демократична България ". Той е измежду учредителите и член на управлението на " Да, България! "

Преподавател по публичноправни науки в Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Доктор по право на Университета на Глазгоу и лекар по конституционно право на Софийския университет. Адвокат в гражданския бранш, написа в биографичната информация, оповестена в уеб страницата на " Демократична България ".

Славов беше консултант по конституционни въпроси на Христо Иванов, вицепремиер и правосъден министър (2014-2015 г.). Участвал е в екипа, подготвил измененията в Конституцията през 2015 година, както и в подготовката на десетки законопроекти.
Проектокабинетът " Денков - Габриел "
След последната смяна, оповестена преди минути, съставът на проектокабинета " Денков - Габриел " наподобява по този начин:

Министър-председател: Николай Денков/ Мария Габриел

Вицепремиер и министър на външните работи - Мария Габриел
Вицепремиер по еврофондовете и министър на финансите - Асен Василев
Министър на вътрешните работи - Калин СтояновМинистър на защитата - Тодор Тагарев.Министър на правораздаването - Атанас СлавовМинистър на околната среда и водите - Юлиан ПоповМинистър на енергетиката - Румен РадевМинистър на районното развиване и благоустройството - Андрей ЦековМинистър на земеделието и храните - Кирил ВътевМинистър на образованието и науката - проф. Галин ЦоковМинистър на културата - Кръстю КръстевМинистър на нововъведенията и растежа - Милена Стойчева " Министър на стопанската система и промишлеността - Богдан БогдановМинистър на труда и обществената политика - Иванка ШалапатоваМинистър на превоза - Георги ГвоздейковМинистър на опазването на здравето - проф. Христо ХинковМинистър на туризма - Зарица ДинковаМинистър на електронното ръководство - Александър ЙоловскиМинистър на спорта - Димитър Илиев
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР