Депутатът от Продължаваме промяната Александър Дунчев разкри пред bTV скандални

...
Депутатът от Продължаваме промяната Александър Дунчев разкри пред bTV скандални
Коментари Харесай

Александър Дунчев от "Промяната" предупреди за задкулисни схеми и скандални назначения на БСП в горските стопанства

Депутатът от " Продължаваме промяната " Александър Дунчев разкри пред bTV скандални схеми и предопределение в горските стопанства и съобщи, че зад това стои зам.-министърът на земеделието Атанас Добрев и Българска социалистическа партия. Дунчев сподели, че от " Продължаваме промяната " са задавали 4-5 пъти парламентарни въпроси за имената на новите шефове на горски стопанства, само че министърът на земеделието Иван Иванов (БСП) отхвърля да им отговори.

Дунчев непосредствено атакува министъра от Българска социалистическа партия като го упрекна, че е част от задкулисието. Народният представител от Политическа партия заяви още, че към този момент са махнати са едни от най-хубавите горски шефове, с цел да се направи място на партийните функционери. По думите му, към този момент даже локални партийни функционери подреждат на шефовете на предприятия кой да стане шеф на горско стопанство.

Според него зам.-министърът на земеделието Атанас Добрев е обликът на задкулисието и той е индивидът, който спуска описите с хора, които би трябвало да се сменят. Според Дунчев, до момента в който Добрев е в министерството, няма никаква вяра за българските гори.

Дунчев акцентира, че става въпрос за 40-50 души - заменени шефове на горски стопанства за последните 2-3 месеца, както и хора, назначени в управителните препоръки, за които Иван Иванов отказвал да даде информация. Даде образец със Североизточното държавно горско стопанство, в което е назначен някогашен общински консултант от Българска социалистическа партия, който бил осъждан.

В останалите стопанства се назначавали общински съветници и симпатизанти на Българска социалистическа партия, които нямали нищо общо с горите. Връщали се и фрагменти на ГЕРБ, които са били уволнени по времето на служебните държавни управления на Румен Радев след " наши следствия ", имайки поради, че тогава той беше шеф на Изпълнителната организация по горите.

" На някои места се назначават някогашни чиновници на ГЕРБ, които дори по времето на Радев и на неговото служебно държавно управление бяха уволнени вследствие на наши следствия - подобен образец е Диана Василева, уволнена от Държавно горско стопанство-Горна Оряховица. В момента е шеф на едно от най-хубавите ловни стопанства България - Черни лом в Попово, и тази редичка може да продължи ", сподели Дунчев.

Той съобщи, че най-големият проблем е, че се махат едни от най-ценните фрагменти. " Преди 2 седмици горските чиновници на ДГС-Струмяни излязоха да защитят от уволняване един от най-почтените горски шефове Янков Илчев, с цел да може да бъде комплициран на негово място един човек, който беше уволняван два пъти по времето на ГЕРБ - Росен Янев, и сега мисля, че още не е шеф, тъй като хората го стопираха това предопределение ", означи Дунчев.

" Всички проблеми произтичат от политическото ръководство на горите - министерства и организации. Проблемът би трябвало да се реши на най-високо равнище ", настоя депутатът.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР