Депутатът от “Продължаваме промяната – Демократична България и бивш министър

...
Депутатът от “Продължаваме промяната – Демократична България и бивш министър
Коментари Харесай

Божидар Божанов с обяснение кой и защо е свалил публикации на журналисти във Фейсбук

Депутатът от “Продължаваме смяната – Демократична България ” и някогашен министър на електронното ръководство Божидар Божанов изясни в своя обява за свалените изявления на публицисти в Facebook предходната седмица.

Припомняме, че за възможен опит за цензура в обществената мрежа алармираха редица водещи имена в сектора, написа actualno.com.

Божанов е на мнение, че е качен злотворен плъгин за WordPress (платформата, която уеб страниците ползват) на уебсайтовете на Асоциацията на европейските публицисти и на тяхната платформа Factchek.bg. По този метод Фейсбук e открил “зараза ” на уеб страниците и е премахнал изявления, които съдържат линкове към тях.

Депутатът от “Продължаваме смяната – Демократична България ” и някогашен министър на електронното ръководство Божидар Божанов разгласява свое пояснение за свалените изявления на публицисти във Фейсбук през миналата седмица. Припомняме, че редица водещи имена в сектора алармираха за възможен опит за цензура в обществената мрежа. Според него на уебсайтовете на Асоциацията на европейските публицисти и на тяхната платформа Factcheck.bg е качен злотворен плъгин за WordPress (платформата, която употребяват сайтовете). Така съгласно Божанов Фейсбук е открил, че уеб страниците са инфектирани и е махнал изявления, съдържащи линкове към тях.

Депутатът пита дали Facebook ще възвърне цялото изтрито наличие, откакто към този момент няма съществуване на злотворен плъгин.

“Как са били компрометирани уеб страниците и дали офанзивата е целенасочена по отношение на ясните проевропейски позиции на АЕЖ и с това, че factcheck опровергава кремълски пропагандни разкази, или е най-обикновен вирус с комерсиална цел? ”, пита още депутатът.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР