Депутатът от левицата Елена Йончева ще съди председателя на ГЕРБ

...
Депутатът от левицата Елена Йончева ще съди председателя на ГЕРБ
Коментари Харесай

Елена Йончева ще съди Цветанов за клевета

Депутатът от левицата Елена Йончева ще съди ръководителя на ГЕРБ в Народното събрание Цветан Цветанов. Причината са думите му, че е източвала КТБ дружно с доближен на Цветан Василев. От левицата видяха следствието на Йончева за оградата по границата като причина за офанзивата на ръководещите.
 
" По отношение на думите на господин Цветан Цветанов, че съм източвала КТБ бих желала да кажа, че за тази клюка ще потътря своите права в съда. Г-н Цветанов има опит в разпространение на неистини, на клюки, на опетняване и заради тази причина Европейският съд по правата на индивида е осъдил България над шест пъти. Именно заради лъжите, които господин Цветанов експлицитна през последните години ", разяснява Йончева.
 
" По отношение на така наречен инженерно-преградно оборудване, или оградата, ние към този момент в продължение на 10 дни настояваме от основна прокуратура да ни дават отчета на ДАНС. Лично съм се обаждала в ДАНС с гледище този отчет да бъде възложен на нашата парламентарна група. В този отчет се споделя, че цената на оградата е осъществена със повишена планова стойност спрямо пазарните цени. Този отчет на ДАНС е разгромяващ и ние настояваме прокуратурата да образува дело. Защо до този миг това дело не е формирано? Това е скандално! За информация на ДАНС се приказва още в правната комисия. Главният прокурор господин Цацаров оповестява още в правната комисия в Народното събрание на 6.12.2017 година От тогава са минали повече от два месеца ", уточни депутатът от левицата.
 
Елена Йончева попита: " Къде е този отчет на ДАНС? Защо българското общество не е осведомено с този отчет? Защо до този миг не е почнало следствие за тази голяма корупционна скица, за тази търговия с нашата национална сигурност? Това е въпросът, който опитваме да зададем към този момент 10дни и на ДАНС, и на основния прокурор ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР