Депутатът от ИТН Станислав Балабанов показа в предаването Лице в

...
Депутатът от ИТН Станислав Балабанов показа в предаването Лице в
Коментари Харесай

Станислав Балабанов: Кирил Петков ми даде бележка – Първо махаме ветото, а след това Скопие изпълнява ангажиментите си

Депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов сподели в предаването „ Лице в лице “ записка, която по думите му, персонално премиера Кирил Петков, му е написал, и която съдържа проект за евроинтеграцията на Северна Македония.

Депутатът посочи, че проектът е „ начертан “ от премиера по време на взаимното им пътешестване с трен до Киев. Като първа точка в „ проекта “ е посочено повдигането на ветото на България за начало на договарянията на Северна Македония за влизане в Европейски Съюз, което съгласно Балабанов е извънредно възмутително. „ След това са всички останали стъпки – липса на териториални искания, отваряне на македонските архиви, регистриране на българско малцинство в конституцията, решение на историческите разногласия и слагане на табелки на монументи “, добави Балабанов. На въпрос какви са гаранциите, че Северна Македония ще извърши тези точки той отговори с българската сентенция „ Гаранция Франция “.

Балабанов добави, че Петков му споделил, че това е неговият проект, който предлага на всички дипломати при диалози по тематиката. Депутатът разгласи, че е подготвен да седне за детектор на лъжата, на който да повтори изказванията си за тази записка. “В България има и положителни графологични специалисти, които могат да потвърдят, че този шрифт е почеркът на министър-председателя “, посочи той.

Депутатът от Има Такъв Народ акцентира, че за него тематиката е още по-важна, откогато преди месец му се е родила щерка.
„ Заради нея няма по какъв начин да си мълча, не е хубаво и е аморално, тъй като това момиче аз ще го възпитам… изключително, когато е наранена историята на България и очевидно имаме проблем, който никой в историята нататък няма да ни го елементарни “, посочи той.

Относно размяната на есемеси, обвързвана с кандидатурата на Бойко Рашков за ръководител на КПКОНПИ, депутатът от Има Такъв Народ сподели, че партията му била подложена на напън по този въпрос.

На съдружен съвет било обяснено, че Рашков е възрастен и нямал сили да извърши в Министерство на вътрешните работи предстоящата промяна. Отказвал да уволни 7000 служители на реда.

„ Поради тази причина ще го скрием в КПКОНПИ като ръководител, защото е следовател, с цел да го използваме за други цели “, описа Балабанов. Според него задачата е била КПКОНПИ да се трансформира в бухалка на „ Продължаваме промяната “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР