Депутатът от Има такъв народ и зам.-председател на Комисията по

...
Депутатът от Има такъв народ и зам.-председател на Комисията по
Коментари Харесай

Николай Радулов за "Барселонагейт": Според властите в Испания, става дума за пране на около 5 млн. евро

Депутатът от " ИТН " и зам.-председател на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Николай Радулов разяснява тематиката " Барселонагейт " в ефира на " Още от деня ".

" Данните, с които се разполага и отчетът, за който става дума, откриват, че фактически в Барселона има къща и там е живяла дамата, за която си приказваме. Тя е имала и бутик, имала е и сметка с към 2 млн. Според управляващите в Испания евентуално става дума за пране на пари на стойност към 5 млн. евро ", изясни Радулов.

Наистина министър-председателят тогава Бойко Борисов не е имал къща в Барселона, има къща в Банкя. Негови другари са създали прехвърлянията, добави той.

Има няколко лица, които в случай че не са били притежатели на къщата, то са дали пари за нея и би трябвало да бъдат разследвани. Това са лица, близки до Борисов, означи Радулов.

По думите му, службите у нас в последните години не са били служби на българското общество, а служби на ръководещите.

Те бяха инструмент в ръцете на Борисов и проверяваха това, което той им разпореждаше.

Реално смяната в специфичните служби не е почнала. Има известна смяна в Министерство на вътрешните работи, заменен е шефът на разузнаването, в ДАНС е заменен шефът, само че самият ДАНС не е пипнат изобщо и там са същите хора, които са работили за Борисов, счита Радулов.

" Има една подозрителна интензивност в ДАНС, обвързвана най-вероятно с това, че се пробват да оцелеят. ДАНС е една конструкция, която е доста гъвкава в годините, тя постоянно се е приспособявала към новото управление, само че това не значи, че тя е била политически неутрална ", разяснява той.

Не се удивлявам, че министър председателят Кирил Петков е отишъл в прокуратурата с директория с разпечатки от Google, само че прокуратурата би трябвало да се самосезира, а тя отхвърля да работи по тези случаи. " Прокуратурата е на Борисов. Гешев е на Борисов ", счита Радулов.

Прокуратурата е надълбоко опорочена от годините, в които Борисов управляваше.

" Тази конструкция би трябвало да се реформира. Г-н Гешев би трябвало да си отиде и по-добре да си отиде с чест и да напусне самичък. "

Радулов посочи, че се работи по смяна на законите, тъй че този, който ще бъде основен прокурор да не си разрешава сходни произволи. Той е безапелационен, че с изключение на със зрелищни акции и изявленията по малкия екран, господин Гешев няма с какво друго да бъде запомнен.

Николай Радулов разяснява и обстановката с Украйна, като акцентира, че съгласно него заканите за страната ни са косвени, свързани с енергетиката и газа, допустимо е при възможен спор да вземат участие наши поделения, тъй като сме част от НАТО. Той счита, че даже и да има война, това ще са по-скоро местни спорове.

Консултативният съвет при президента ще направи обзор на готовността на въоръжените сили, тъй като закани в района има задоволително, посочи Радулов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР