Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев не съжалява, че миналата година

...
Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев не съжалява, че миналата година
Коментари Харесай

Делян Добрев не съжалява за подадената и оттеглената оставка

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев не съжалява, че предходната година подаде оставка след експлоадирането на абсурда " Кумгейт ", а по-късно я отдръпна. Това съобщи самят той пред " Дарик радио ". Добрев подаде оставка, която ГЕРБ отхвърли в Народното събрание, а Конституционният съд излезе с решение, че не може Народното събрание да върви против изразената воля на народен представител да си тръгне от там. След това Добрев отдръпна оставката си. Попитан дали съжалява за това и последвалата " юридическа каша ", той отговори: " Не скърбя, че я подадох, тъй като тогава реших, че аз и фамилията ми плащаме прекомерно скъпо за това да бъда част от политиката в България. Аз не можах да обясня в продължение на тези няколко месеца, че не съм направил нищо от това, в което ме упрекват. Впоследствие това стана ясно и аз го потвърдих с документи. Извинение обаче не последва ".
Делян Добрев разяснява още: " Аз от моя страна зададох въпроси към Елена Йончева, само че не чухме нито един отговор, тя просто престана да се заяжда с мен. Това беше резултатът от това, че не може да отговори на въпросите, които зададох - свързани с КТБ, с офшорки и така нататък към нея. Но откакто подадох оставка, видях реакцията на сътрудниците си и на обществото. Срещаха ме хора в моя изборен регион, които ми споделяха, че не ме е избрала Елена Йончева за народен представител, с цел да си депозирам аз оставката и че не съм ги питал тях. И реших, че ще направя изпитание, и го направих, да остана в Народното събрание и да върша това, за което са ме избрали хората ".
Дали Българска социалистическа партия са траяли с въпросите към депутата след решението на Конституционен съд: " Аз най-малко не знам нещо да се е случило. Решението на съда беше, че Народното събрание няма пълномощия да отхвърли оставка, само че там ясно е записано, че това решение не касае проблема с моята оставка ", изясни Добрев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР