Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров си позволи да направи безпрецедентна

...
Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров си позволи да направи безпрецедентна
Коментари Харесай

Депутат от ГЕРБ с недопустими оценки за работата на журналист от NOVA

Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров си разреши да направи невиждана оценка за работата на водещия на " Здравей, България " Виктор Николаев. Поводът - въпроси, свързани със закупуването на нови изтребители за армията ни. 

В четвъртък, от парламентарната естрада, той загатна, че президентът Румен Радев е лобирал за това страната да закупи точно шведските самолети за потребностите на бойната ни авиация В подмяна получил „ потупване по рамото, а не 5 милиона ”.

Депутатът е член на краткотрайната комисия в Народното събрание, която би трябвало да реши кои изтребители би трябвало да се закупят за армията ни.

„ Разследващи от Унгария, Чехия, ЮАР са събрали доказателства, че шведската компания е давала пари под масата на свои лобисти ”, сподели още Тодоров в ефира на NOVA.

„ Твърдя, че има съществени подозрения, че Румен Радев, като началник на интегрирания екип за избор на нов военен аероплан, си е разрешил волности, които подлежат на наказания ”, съобщи още Тодоров.

На въпрос на Виктор Николаев дали изборът на " Грипен " -ите от служебното държавно управление на Огнян Герджиков е " артикул на избрана тайфа ", Тодоров отговори: " Много мощни думи употребявате. Ще Ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. И тя малко по този начин бепе тръгнала в някаква посока, само че в този момент виждам, че липсва столчето й ".

Позицията на Нова Броудкастинг Груп е следната:

NOVA приема отправянето на закани от обществени фигури към публицисти за неприемливо държание. Ръководството на медията застава зад Виктор Николаев и останалите публицисти, чиято работа е да задават въпроси. Квалифицирането на журналистическите въпроси, вместо даването на отговори, е опит за подмяна на настоящите тематики.

След излъчването на инетрвюто с Тодоров, от ГЕРБ изпратиха следната позиция:

" Политическа партия ГЕРБ постоянно е защитавала свободата на медиите. По мотив днешното присъединяване на народния представител Антон Тодоров в Нова телевизия и изказаните от него тези, от ГЕРБ заявяваме: Смятаме, че свободната публицистика има правото да пита и да задава въпроси. За нас няма неприятни и неуместни въпроси, а неточни отговори. Всички изказани тези на народния представител Антон Тодоров са негово персонално мнение ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР