Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров, който в последните дни нашумя

...
Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров, който в последните дни нашумя
Коментари Харесай

Антон Тодоров от ГЕРБ заплаши в ефир журналист с уволнение

Депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров, който в последните дни нашумя с безумни изявления от парламентарната естрада, заплаши в ефир да уволнени водещия на Нова телевизия Виктор Николаев. Политикът беше предизвикан с въпроса дали решението за договаряния с компанията "Грипен " за изтребители е взето от "една тайфа, която желае да вземе 1.5 милиарда лева ".

Препратката към книгата "Шайка - Бойко, Росен, Цецо и другите ", която Тодоров написа преди 4 години в рецензия против актуалната си партия и нейните водачи, вбеси политолога. "Много мощни думи употребявате, ще ви изядат хляба. Те изядоха и хляба на колежката ви - и тя беше тръгнала в някаква посока, само че виждам, че нещо й липсва столчето ", предизвести той Николаев, очевидно намеквайки за изненадващото отдръпване на Анна Цолова преди два месеца.

По-късно в изявлението Антон Тодоров извади скица с картинки и фотоси и изясни, че показва роднински назначения в детска градина в община Брегово. В умозаключение попита водещия какъв въпрос би задал по тази тематика. Репликата на Николаев "Защо сте наточен толкоз на тази детска градина? " обаче по никакъв начин не му хареса и той заплаши: "А, не, за подобен въпрос аз, в случай че бях началник на "Нова ", отстранявам ".

Няколко часа след изявлението парламентарната група на ГЕРБ излезе с позиция, в която се разграничава от държанието на депутата и показва, че той показва персоналното си мнение. "Смятаме, че свободната публицистика има правото да пита и да задава въпроси. За нас няма неприятни и неуместни въпроси, а неточни отговори ", се споделя в декларацията на ГЕРБ.

"Нова телевизия " популяризира малко известие, че "приема отправянето на закани от обществени фигури към публицисти за неприемливо държание ". "Ръководството на медията застава зад Виктор Николаев и останалите публицисти, чиято работа е да задават въпроси. Квалифицирането на журналистическите въпроси, вместо даването на отговори, е опит за замяна на настоящите тематики ", се споделя в позицията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР