Депутатът от ДПС Йордан Цонев и Бойко Рашков влязоха в

...
Депутатът от ДПС Йордан Цонев и Бойко Рашков влязоха в
Коментари Харесай

Жесток скандал между МВР-шефа и ДПС. Карадайъ: Рашков да не лъже, въпреки че е 1 април!

Депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев и Бойко Рашков влязоха в пикантен спор. Министърът на Министерство на вътрешните работи дава отговор на въпроси за репресии и принуждение над членове на партията на Доган по време на изборите. В отговорите си обаче Рашков засегна Движение за права и свободи. Цонев изиска думата за процедура по метода на водене.

Той установи, че вътрешният министър в ревюто си е изкарал надали не, че групировката е отговорна. Йордан Цонев подсети, че Рашков непрекъснато говорел за интелигентността, само че заплаши с изпит, на който щяло да се види кой какъв брой знаел. Рашков отвърна от място в духа на депутата, а по-късно от трибуната упрекна Движение за права и свободи в пазаруване на гласове.

Мустафа Карадайъ също изиска думата по метода на водене и съобщи: " Г-н ръководител, апелирам ви, кажете на господин Рашков - макар че е първи април, не е хубаво да се лъже и да се позволяват първоаприлски фактологически грешки. Злоупотребата със законодателство трансформира полицията в милиция. Кажете на господин Рашков, че всичко се написа на негово име. Мандатът на Рашков ще изтече, само че младежите, които тормози, ще станат министри ".

Вътрешният министър Бойко Рашков дойде в Народното събрание за парламентарния надзор. Рашков би трябвало да дава отговор на 90 въпроса, заложени от депутати от Движение за права и свободи, само че това няма по какъв начин да се случи, защото днешният парламентарен надзор ще продължи единствено още половин час.

От опозиционната партия внесоха 90 въпроса към шефа на Министерство на вътрешните работи, на които желаят да получат отговори в границите на устния парламентарен надзор. Всяко запитване визира разнообразни полицейски дейности по отношение на деятели на Движение за права и свободи по време на предизборните акции през 2021 година, които придвижването дефинира като принуда против неговите членове.

Вътре Бойко Рашков сподели, че питанията на Движение за права и свободи са като от ксерокс и по тази причина той дава отговор идентично, в случай че става дума за нарушавания във връзка с български жители. Не е оказан тормоз и напън против тези десетки хора, за които питате, сподели Рашков. Компетентни по тези питания били съответните прокуратури.

Както се очакваше, парламентарният надзор закупи характера на политическа борба сред двете страни. Рашков изрично отхвърли полицията, под негово управление, да е оказвала какъвто и да било напън или насила над хората на Движение за права и свободи. И назова противните изказвания „ измислици и пропаганда”.

Нищо от това, което е правило Министерство на вътрешните работи по изборите предходната година, няма общо с Възродителния развой, както твърди пропагандно Движение за права и свободи, сподели Рашков, цитирайки правосъдни актове по пазаруване на гласове.

Проверките може да са по буквата на закона, не съм сигурен, само че съотношението инспекции - резултати дава съображение да мислим, че става дума за тормоз, сподели зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев. Между двамата породи изострен спор и замяна на реплики и обиди.

Мустафа Карадайъ изиска Бойко Рашков да не лъже от трибуната и да не позволява злоупотребата със законодателство, макар че е 1 април.

След края на съвещанието Бойко Рашков напусна пленарна зала и не пожела да отговори на нито един въпрос.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР