Депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев е притеснен от тежката

...
Депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев е притеснен от тежката
Коментари Харесай

ДБ притеснени от тежката неадекватност на Стефан Янев

Депутатът от " Демократична България " Ивайло Мирчев е обезпокоен от тежката некомпетентност на министъра на защитата Стефан Янев по тематиката войната в Украйна.

Пред Българска национална телевизия Мирчев изрази терзанието си, само че все пак увери, че в обединението няма напрежение и разнобой. Въобще не става дума за рухване на държавното управление, обединението е постоянна и членовете й нямат никакви съществени разлики, посочи той и сложи отлична оценка на премиера Кирил Петков.

" Господин Янев в първия ден след започването на война в Украйна беше съгласно нас леко комплициран в оценките си и в това какви термини би трябвало да се употребяват. Ние сме обезпокоени от тежката некомпетентност на министъра на защитата, не мисля, че би трябвало да се държи по този метод, когато целият свят е във война с тежкия деспот ", разяснява Мирчев.

Той е обезпокоен, че Стефан Янев не е схванал, че в Украйна има война и му е мъчно да стигне до този миг. Като военачалник от българската войска и български офицер не може да употребява думите на президента Владимир Путин. Това не е обикновено да се случва в България, разкритикува Мирчев.
 Плевнелиев към Петков: Вземете оставката на Стефан Янев
Плевнелиев към Петков: Вземете оставката на Стефан Янев

България би трябвало и е длъжна да помогне на Украйна

Той посочи, че няма синхрон сред Българска социалистическа партия и Демократична България за бюджета, а се е стигнало до компромис за неговото приемане. За Демократична България това е сложна коалиция, само че нямали различен избор.

Депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев, който също участва в студиото на Българска национална телевизия се изрази метафорично, че " държавното управление е в синхрон във връзка с бюджета и на политиката на страната ". Позиция за Украйна в последния един месец липсвала и тематиката била забутвана под килима, уточни Гаджев, който се надява Украйна да не падне и да се прекратят военните дейности.

Само с осветление на постройката на външното министерство не става, а трябват действителни дейности и поддръжка, настоя Гаджев и добави, че депутатите би трябвало да се държат повече като държавници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР