Депутатът от Демократична България Атанас Славов изрази колебания дали 47

...
Депутатът от Демократична България Атанас Славов изрази колебания дали 47
Коментари Харесай

ДБ: Не може да се управлява със случайно събрани мнозинства

Депутатът от " Демократична България " Атанас Славов изрази съмнения дали 47 Народно заседание ще може да продължи да работи, в случай че не бъде изяснено по какъв начин ще се събира поддръжка за законопроектите на обединението, останала без болшинство.

Славов разяснява пред БНР, че " не е сериозен диалог " концепцията на Кирил Петков да разчита на волята на самостоятелни представители на ПГ на " ИТН ".

Той изиска да се реши въпроса по какъв начин ще се събират гласове по значимите тематики на съдружното съглашение - в това число да се проведат такива договаряния на публично равнище с Има Такъв Народ - с цел да не се разчита на " инцидентно събрани болшинства " или стартирането на законопроекти към пленарната зала с вярата, че " по някакъв тайнствен, съвсем трансцедентен метод ще възникне воля, която да ги поддържа ".

" Демократична България " ще поддържа плана за промяна в КПКОНПИ, само че още веднъж упорства за корекции сред двете четения. Демократична България са работили дружно с Политическа партия по плана, като са останали " учудени ", че сътрудниците им са решили да го внесат единствено от свое име.

Атанас Славов твърди, че не са водени диалози в дясната коалиция за това дали би подкрепила Бойко Рашков за началник на комисията и още веднъж прикани да се даде отговор какво предлага кабинетът - дали Рашков да застане отпред на сегашната комисия за битка с корупцията като титуляр на мястото на подалия оставка Сотир Цацаров или да излезе от Министерство на вътрешните работи едвам откакто бъде основан нов орган.

Има Такъв Народ към този момент отхвърли опцията да гласоподава за Рашков отпред на КПКОНПИ, а Българска социалистическа партия застанаха зад номинацията му, декларирана от Кирил Петков.

Нито една от останалите парламентарни групи обаче няма да даде поддръжка за възможната му кандидатура.

В петък " Възраждане " изненадващо оповестиха собствен личен претендент за поста - някогашния следовател Бойко Атанасов, който е измежду съперниците на Цацаров и Гешев и се кандидатира несполучливо за голям брой от висшите позиции в прокуратурата и Висш съдебен съвет през последните години.

Демократична България също би могла да стартира собствен претендент за поста.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР