Депутатът на Радата Ренат Кузмин изрази мнение, че президентът на

...
Депутатът на Радата Ренат Кузмин изрази мнение, че президентът на
Коментари Харесай

Радата призова Зеленски да подаде оставка поради компрометиращи доказателства в мрежата

Депутатът на Радата Ренат Кузмин изрази мнение, че президентът на Украйна Владимир Зеленски би трябвало да подаде оставка, в случай че информацията за изпращане на родителите на президента в чужбина се окаже вярна на фона на апелите към нацията „ да не се паникьосва “.

Парламентаристът разгласява видео на страницата си във Facebook, което беше публикувано в украинските обществени мрежи.

Съдейки по стенограмата на телефонния диалог, в него се твърди, че е взел участие Зеленски, който е помолил асистентката да провежда заминаването на родителите му „ в Испания или Карибите “.

„ На 16 февруари те не нападнаха (Русия), само че по този начин ще бъда по-спокоен. <…> Наемете им къща за един месец. Татко ще крещи, само че няма нищо, ще го успокоя, дано си тръгне ”, споделя мъж в записа, чийто тембър на гласа наподобява на Зеленски.

В същото време създателят на апела изиска да остави „ брачната половинка Лена “ в Украйна поради нарасналото внимание на „ мъртвите публицисти “. „ Ако това е правилно, тогава президентът, който прикани нацията да не се паникьосва, да се „ сплотява “ и да пее патриотични песни, би трябвало да подаде оставка “, сподели Кузмин.

По-рано Зеленски записа видео със брачната половинка си Елена, с цел да успокои жителите на Украйна, откакто в мрежата се появиха известия за заминаването на фамилията на политика в чужбина.

В петък ръководителят на ДНР Денис Пушилин съобщи със страдание, че обстановката на линията на прикосновение в Донбас върви към война. Той призна, че украинският президент Владимир Зеленски може всеки миг да даде команда за започване на пълномащабна офанзива против Донбас. В същия ден управляващите на провъзгласените Донецка и Луганска национални републики приканиха жителите да заминат за Русия допустимо най-скоро.

В четвъртък разузнаването на Донецката национална република (ДНР) получи информация за подготовка за евакуация на кабинета на президента на Украйна и на Върховната Рада в Лвов. Ден по-рано Съединени американски щати краткотрайно реалокираха станцията на Централно разузнавателно управление на САЩ от Киев. На 13 февруари стана известно за евакуацията на посланика на Съединени американски щати и американските дипломати в Лвов. На 11 февруари президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани американците неотложно да изоставен Украйна.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР