Депутатът бизнесмен от ДПС Делян Пеевски внезапно се появи в

...
Депутатът бизнесмен от ДПС Делян Пеевски внезапно се появи в
Коментари Харесай

Делян Пеевски се отказа от Европарламента

Депутатът предприемач от Движение за права и свободи Делян Пеевски ненадейно се появи в сряда в Народното събрание, където не беше стъпвал от откриването му преди повече от две години. „ Как какво ме води насам? Идвам на работа. Аз съм определен депутат. Какъв неочакван въпрос от вас “, обърна се Пеевски към слисаните публицисти.

Изненадата на медиите обаче беше изцяло оправдана. Депутатът отсъства от общественото пространство толкоз дълго, че даже се появиха подозрения дали дава отговор на законовите условия да взе участие в евроизборите заради информации, че прекарва извънредно доста време отвън Европейски Съюз. „ Аз си вървя в регионите и работя. Това е значимото за хората. Не считам, че работата е единствено в Народното събрание “, изясни Пеевски, който изглеждаше във очевидно положително въодушевление. А на въпроса дали ще идва на работа занапред отговори: „ Ако не ме питате защо пристигам, може и да пристигам “.

В Народното събрание Пеевски беше съпроводен от водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ. И двамата заявиха, че нямат желание да се възползват от местата в Европейския парламент, които завоюваха. „ С господин Пеевски дружно ще вървим в Брюксел “, побърза да добави Карадайъ, без да посочи по какви задължения. „ Ето, затова казах - и тук, и в Брюксел ми харесва “, заключи Пеевски. За него това е следващ отвод от Европарламента, откакто и на предните евроизбори през 2014 година беше втори в листата на Движение за права и свободи и съумя да се класира. Тогава отпред на листата беше Филиз Хюсменова - зам.-председател на партията, която на този избор даже не беше измежду претендентите.

С партийния лидер обаче се разминаха за това от кого е било взето решението Пеевски да се откаже от извоювания мандат. „ Личното решение на господин Пеевски е да остане депутат в България “, съобщи Карадайъ. Друго сподели депутатът: „ Надделя груповото решение - по-нужен съм в България “. Той отхвърли изказванията, че европейските либерали, към които принадлежи Движение за права и свободи, са се противопоставили на неговото влизане в Европарламента. Карадайъ насочи и обичайния зов на Движение за права и свободи към „ систематичните партии “ да изработят взаимно " стратегия за догонващо развиване с ясни цели ".

ПРЕДСТАВИТЕЛИ

След като Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ отстъпиха мандатите си, за Страсбург ще заминат идващите в листата - Илхан Кючук, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели. Кючук и Михайлова бяха евродепутати и до момента. Алиева е върховен кадър на Държавен фонд „ Земеделие “ още от 2013 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР