Депресията може да бъде осакатяваща и въпреки, че е също

...
Депресията може да бъде осакатяваща и въпреки, че е също
Коментари Харесай

15 простички правила за преодоляване на депресията

Депресията може да бъде осакатяваща и макар, че е също толкоз изтощителна, тя е доста по-различна от това да бъдеш просто трагичен. Депресията е необятно публикувано възприятие. Обикновено има мотив за това завладяващо положение на мозъка, като повода може да бъде отменяне или даже не приемане на по този начин мечтаната работа. Чувството може да бъде приравнено с това, какво човек усеща, когато се намира в тунел без светлина. Надеждата за тези хора изчезва, а приятните им занимания се трансформират в скучни и досадни.

Хората стигнали до депресивно положение имат потребност от помощ, време и схващане. За страдание битката с депресията не е толкоз елементарна задача, само че има способи за облекчение на признаците й. 

1. Ангажиране на мозъка

 19

Депресираният разум е податлив към обезверение и излишно се тревожи за всички отрицателни благоприятни условия, които могат да зародят в бъдеще. Негативният цикъл от мисли задълбочава признаците и не способства за превъзмогване на депресията. За хората в това положение е потребна нужда да се концентрират върху нещата, които вършат сега и по-конкретно върху сетивното чувство което съпътстват те. Практиката на ангажиране сетивата все още значи фокусиране и концентриране върху досег, усет, зрение, слух и подушване. Ангажирането на сетивата оставя по-малко време за терзание.

2. Слушането на музика носи позитивни трептения

 21

Музиката като храна за душата може да промени обстановката за минути. Една оптимистична мелодия може да промени атмосферата неотложно и да се сътвори по-позитивно въодушевление. Слушането на приятна, щастлива музика трансформира химията на мозъка и може да усъвършенства настроението.

3. Силата на допира

 23

Научни проучвания демонстрират, че мануалната терапия или лечения посредством досег могат да оказват помощ на някои хора да преодолеят депресията, като понижат равнищата на кортизол - хормона отделян при положение на стрес и да покачат равнището на хормона на щастието - окситоцин. Такива лечения биха била акопунктура, акопресура, разтривки, рейки и рефексология.

4. Включване на Омега-3 мастни киселини

Изследвания демонстрират, че хората в меланхолия имат дефицит на мастна киселина, известна като EPA. Едно изследване от 2002 разказано в архивите на General Psychiatry сочи, че единствено по един грам на ден рибено масло вземано от участниците в него, е в положение да намали с 50% признаци като тревога, нарушаване на съня, необяснимо възприятие на горест, суицидни мисли и понижено либидо. Омега-3 мастни киселини могат да се набират посредством орехи, ленено семе и мазни риби като сьомга и звук.

5. Спрете отрицателното самовнушение

 6

Депресираните хора виждат света от отрицателната страна. Когато нещата се объркат, те упрекват себе си, а когато всичко върви наред те отдават това събитие на ориста. Депресията ускорява възприятието на непълноценност и безполезност. Не забравяйте да си напомняте, че този вид мислене не е здравословен. Не приемайте черногледството на съществено, когато сте тъжни! Дайте опция на вероятностите.

6. Изчакване на времето

 13

По време на меланхолия човек е податлив да вижда негативите във всичко и няма здрава преценка за протичащото се към него. В такива обстановки е потребно да си напомним, че сме присъединили " черната станция " и не би трябвало да слушаме мислите си. Те несъмнено са изкривени, когато сме депресирани. Само през погледа на тази концепция може да си осигурим известна разтуха в моментите, когато светът наподобява тъмен. Това положение няма да продължи постоянно. Напомняйте си, че непрестанно се променяме и няма постоянно да се чувствате по този начин. Бъдете търпеливи и в това време се грижете за себе си. Кажете на себе си " Това ще отмине ".

7. Развлечения

 10

 17

Ако е допустимо дайте най-хубавото от себе си с цел да отвлечете вниманието си от личните ви мисли. Вашите мисли са зложелател, когато депресията е налице. Играйте с домашният си любим, идете на разходка или прочетете една книга, в случай че сте в положение да се концентрирате. Да бъдем заети е един ефикасен метод за превъзмогване на депресията.

8. Kонгнитивна терапия

 7

Когнитивната терапия е тип психотерапия и може да бъде извънредно потребна в битката с меланхолия и се основава на правилото, че избрани и изкривени метод мисли могат да провокират някои здравословни проблеми, като меланхолия. Примери за такова мислене са фокусирането върху неуспеха, а не върху триумфа. Терапевтът оказва помощ да разберете актуалните си мисловни модели и да се разпознават никакви нездравословни или подправени хрумвания и мисли, които имате, и които могат да провокират меланхолия. Целта е да се промени метода на мислене, с цел да се избегнат тези хрумвания, както и да се помогнете на вашите мисловни модели да бъдат по-реалистични и потребни.

9. Водене на  дневник

 4

Добър метод в битката против депресията е потреблението на дневник, като правилото е да се напишат най-малко пет неща, за които сте признателни, всеки ден. Това ни принуждава да мислим по-позитивно и може да помогне, с цел да ни припомня, че нещата в никакъв случай не са толкоз неприятни. В дневника с благодарности, можете да пишете за всичко случило се денем, което ви кара да се чувствате добре.

10. Достатъчен сън

 14

Сънят и настроението са директно свързани. Недостатъчният сън може да провокира нервност и стрес, до момента в който здравословния сън може да усъвършенства благосъстоянието. Изследвания са посочили, че даже частичното отнемане от сън има забележителен резултат върху настроението. Качеството на съня директно въздейства върху качеството на вашия живот, в това число душeвността, продуктивността, прочувствения баланс, творчеството, физическа жизнеспособност и даже тежестта. Никоя друга активност не доставя толкоз доста изгоди, с толкоз малко старания, тъй че да се стреми да си даваме сред 7.5 и 9 часа сън на нощ не е сложна задача, само че доста нужна.

11. Прошка

 12

Когато задържаме завист, ние сме тези, които се усещаме гневни. Човекът на който сме ядосани евентуално е не запомнил за нашите усеща. Не позволявайте на други да имат тази власт над вас. Те може да са ви предизвикали тъга в предишното, само че пробвайте да допуснете, че в случай че скръбта продължава - това визира единствено вас, не тях. Намерете метод да простите. Облекчението на прочувственият заряд ще усъвършенства настроението ви и ще ви помогне да преодолеете депресията.

12. Упражнения

 24

Редовните извършения са от изгода за подкрепяне за превъзмогване на депресията. Упражненията освобождават ендорфини, които усъвършенстват естествения имунитет и настроението. Освен повишение на настроението, постоянни физически извършения оферират и други изгоди за здравето, като да вземем за пример намаление на кръвното налягане, предотвратяване от сърдечно-съдови болести и повишение на самочувствието. Специалистите поучават от половин час до един час умерени извършения, като да вземем за пример бързо вървене, най-малко три до четири пъти на седмица.

13. Контакти с другари

 25

 11

Това може да бъде едно от най-трудните неща, които можете да извършите, когато се чувствате депресирани, само че това е и една от най-възнаграждаващите действия. Наложете си да излизате измежду други хора. Изолацията може да наподобява добра концепция, само че сложи ограничаване, а среща с другари може да има голям позитивен резултат върху настроението ви.

14. Използване на повече светлина

 2

 3

Сезонните афективни разстройства са известна причина за ниското въодушевление през зимните месеци, когато има по-малко слънчева светлина. Симптомите могат да включват проблеми със съня, тревога, меланхолия, нервност, отмалялост, незаинтересованост и загуба на либидо. Използването на светлина може да помогне за превъзмогване на меланхолия, на тези и други признаци. Една отмора на топло и слънчево място е чудесна помощ против депресивното положение.

15. Воля

 5

Депресията може да ви накара да желаете да скриете от света и да изчезне. Това е добре, когато отнеме известно време, само че си дайте период и по-късно направете нещо продуктивно, с цел да усъвършенства настроението ви. Депресията може да бъде добре ръководена и не забравяйте, че живота оттатък нея можа да бъде прелестен. Дръжте се и запазете вярата.

 9

Въпреки, че горните оферти могат да бъдат ефикасни, депресията би трябвало да бъде проучена в допълнение и консултацията с доктор е стъпка в вярната посока.

Снимки: Pinterest

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР