Депресията има общо с… телесната температура. Хората с депресия имат

...
Депресията има общо с… телесната температура. Хората с депресия имат
Коментари Харесай

Депресията има общо с… телесната температура

Депресията има общо с… телесната температура. Хората с меланхолия имат по-висока телесна температура, което допуска, че понижаването на температурата при пациенти с това разстройство може да е от изгода за тяхното психологично здраве, съгласно ново изследване.

Изследователи от Калифорнийския университет в Сан Франциско проучиха данни от 20 880 души, събрани в продължение на седем месеца, и потвърдиха, че депресираните хора са склонни да имат по-висока телесна температура. Проучването обаче, което включва доброволци от 106 страни, не потвърждава, че депресията покачва телесната температура или че по-високата температура предизвиква меланхолия. Това допуска обаче, че има връзка, която си коства да се изследва. Ако нещо толкоз просто като поддържането на самообладание може да помогне за справяне със признаците на меланхолия, то има капацитета да помогне на милиони хора по света.„ Доколкото ни е известно, това е най-голямото изследване до момента, изследващо връзката сред телесната температура – ​​оценена както посредством способи за самоотчитане, по този начин и посредством носими датчици – и признаците на меланхолия в географски необятна извадка “, изясни психиатърът Ашли Мейсън.

Изследователите споделят, че тази връзка може да се дължи на няколко аргументи.

Депресията може да е обвързвана с метаболитни процеси, които създават спомагателна топлота, може би или с биологични функционалности, които не работят вярно. Или може да има обща причина, като душевен стрес или инфектиране, което визира както телесната температура, по този начин и признаците на меланхолия. Това е нещо, което бъдещите изследвания могат да прегледат. Понастоящем знаем, че депресията е комплицирано и многостранно положение, евентуално с доста разнообразни задействания, и телесната температура може да играе роля.

Малък брой изследвания са открили, че горещите вани и сауните могат да понижат признаците на меланхолия.

„ По подигравка на ориста, стоплянето на човешкото тяло може да докара до по-дълготраен спад на телесната температура, в сравнение с директното изстудяване, като да вземем за пример посредством ледена баня, изясни Мейсън.

„ Какво ще стане, в случай че можем да следим телесната температура на хората с меланхолия, с цел да използван топлинно лекуване в точното време “, предложи откривателят.

Данните от изследването демонстрират, че когато признаците на меланхолия се утежняват,

междинната телесна температура се покачва. Имаше и известна връзка сред по-високите резултати на депресията и по-ниските дневни температурни съмнения, само че не на статистически значимо равнище.

Тъй като се счита, че почти 5% от хората по света живеят с меланхолия, напъните за разбирането и ефикасното й лекуване в този момент са по-неотложни от всеки път. Всяко ново изобретение дава повече вяра за справяне с казуса.

Източник: Science Alert

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase

Още вести четете в категория България

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР