Денят се познава от сутринта. Ако започнете деня без енергия,

...
Денят се познава от сутринта. Ако започнете деня без енергия,
Коментари Харесай

7 неща, които никога не бива да правите сутрин

Денят се познава от сутринта. Ако започнете деня без сила, евентуално такава ще е и останалата част от него. За да избягате от клопката на непродуктивността, може да научите 7-те най-популярни неточности, които хората вършат заран и да се опитате да ги избягвате.

ДА ОТЛОЖИТЕ АЛАРМАТА

Когато заран алармата ви звънне и вие я отложите за след 5 или 10 минути, с цел да подремнете още мъничко, стартирате нов цикъл сън, който няма да можете да завършите. Като разследване ще сте доста по-уморени и мързеливи, когато се разсъните, въпреки да сте поспали малко повече.

НЕ СТОЙТЕ СВИТИ В ЛЕГЛОТО

Когато се разсъните, протегнете краката и ръцете си, до момента в който сте към момента в леглото. Колкото поече се разтягате, толкоз по-уверени и щастливи ще сте през целия ден. Тези, които престояват известно време свити в леглото заран на кълбо като котки, са очебийно доста по-сънливи.

НЕКА ПЪРВОТО НЕЩО, КОЕТО ПРАВИТЕ СУТРИН НЕ РОВЕНЕТО В КОМПЮТЪРА

Проверката на електронната ви поща (или фейсбук) незабавно откакто сте станали, отвлича вниманието ви от значимите задания, които би трябвало да свършите. Съсредоточете се върху продуктивни дейности, вместо безсмислено да превъртате по екрана на компютъра си.

ОПРАВЕТЕ ЛЕГЛОТО СИ

Колкото и необикновено да звучи, оправянето на леглото заран е обвързвано с увеличението на продуктивността ви през останалата част на деня. В допълнение, този значим табиет, е първата стъпка към придобиването и на други потребни привички.

ИЗБЯГВАЙТЕ ДА ПИЕТЕ КАФЕ

Ако сте от хората, чиято първа работа заран е да изпият чаша кафе, време е да преразгледате този табиет. Между 8 и 9 сутринта, тялото ни създава огромни количества от хормона за енергийно контролиране, наименуван кортизол. Ако пиете кафе преди 9:30 заран, тялото ви ще понижи производството на кортизол и надлежно ще имате по-малко сила.

НЕ съдебна експертиза БУДЕТЕ Пожарна охрана ТЪМНО

Вътрешният часовник на тялото е доста сензитивен към светлина и мрачевина. Ако се разсъните, когато към момента не се е съмнало, мозъкът ви може да се обърка и да провокира унесеност. Добре е да дръпнете завесите, с цел да влезе колкото се може повече светлина, а в случай че е към момента доста мрачно на открито, когато се събуждате, просто включете мощна светлина.

НАВИЦИТЕ СА ВСИЧКО

Според научните проучвания, човешката воля е лимитирана и в случай че си губите времето заран да обмисляте всяко дребно нещо, което би трябвало да свършите, ще имате по-малко сила денем. Фокусирайте се върху това да се приготвите, създайте си рутина, която да ви разрешава да превключите на „ автоматизиран режим “ или с други думи изградете си това, което някои назовават „ сутришни ритуали “, с цел да запазите мозъка и съзнанието си бодри за в действителност значимите задания денем.

Източник: brightside.me
Снимки: Huffington Post, Pinteres

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР