Денят на труда, 1 май, ще бъде отбелязан с 24-часова

...
Денят на труда, 1 май, ще бъде отбелязан с 24-часова
Коментари Харесай

Стачки и шествия по случай Деня на труда в Гърция

Денят на труда, 1 май, ще бъде маркиран с 24-часова стачка и шествия на чиновниците в разнообразни браншове в Гърция, съобщи националната телевизия ЕРТ.

Корабите ще останат закотвени на 1 май поради 24-часовата стачка на моряците във връзка празника.

„ Отдаваме респект на всички, които се бориха и дадоха живота си за правата на моряците, само че и на всички работещи на суша “, съобщи Манолис Цикалакис, общоприет секретар на Общогръцката федерация на моряците, в обръщение във връзка честването на празника.

Към 24-часовата стачка ще се причислят и чиновниците на градския превоз в Солун, като рейсовете нямат да се движат през това време.

Шофьорите на рейсове и тролеи от градския превоз в гръцката столица Атина ще работят единствено от 09:00 до 21:00 часа.

Очаква се влаковете на гръцкия железопътен транспортьор „ Хеленик трейн “, в това число крайградските атински влакове, да бъдат спрени заради присъединяване на Общогръцката федерация на железничарите в стачката.

Профсъюзите в цялата страна ще отбележат Деня на труда с 24-часова стачка, както и с поднасяне на венци и с други изяви.

Асоциацията на лекарите от лечебните заведения в Атина-Пирея приканват своите членове да се включат в шествията, планувани за 11 часа в понеделник на площад „ Клавтмонос “ в Атина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР