Денят на народните будители беше отбелязан в ПГЧЕ Васил Левски

...
Денят на народните будители беше отбелязан в ПГЧЕ Васил Левски
Коментари Харесай

Ученици от Руската гимназия в Бургас почетоха Деня на народните будителите

Денят на националните будители беше маркиран в ПГЧЕ ”Васил Левски ” със особено честване. Ученици и преподаватели се събраха, с цел да отдадат респект към хората формирали и съхранили България. Датата е време всеки да си напомни имената на стожерите на несломимия народен дух и мотив за национална горделивост и самочувствие.

Учениците припомниха на присъстващите делото на някои от знаковите за страната фигури. Какво знаем и какво не знаем за просветители, книжовници, революционери и свети будители? Само част от учебниците по история ли са великите българи? Отговори на тези въпроси дадоха участниците в честването. Те допълниха своите познания като участваха в познавателни игри, проведени от УС на учебното заведение

Състезанията бяха оспорвани, защото учениците не се затрудниха с разпознаването на будителите по фотографии, биографии и техни цитати. Отборите на осмите класове демонстрираха предвидливост и бърз разум, попълвайки кръстословици с въпроси за делото на националните будители и приключиха съвсем наедно. За показаните познания и присъединяване в празника учениците получиха доста награди.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР