Денят Х за новото българско правителство. Или нови избори. „Има такъв

...
Денят Х за новото българско правителство. Или нови избори.
„Има такъв
Коментари Харесай

Ще има ли кабинет? Пъзелът се нарежда днес

Денят " Х " за новото българско държавно управление. Или нови избори.

„ ИТН “ показват следобяд структурата и състава на проектокабинета си в опит да осъществят получения мандат от президента Румен Радев. Те ще проведат срещи с парламентарните групи на „ Изправи се БГ! Ние идваме! “, „ Демократична България “ и „ Българска социалистическа партия за България “ в Народното събрание.

Срещите с парламентарните групи, от които „ ИТН “ чакат поддръжка, стартират с „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ в 14 часа, следват „ Демократична България “ и левицата.

Те бяха поканени с писма, подписани от ръководителя на парламентарната група на „ ИТН “ Тошко Йорданов, които провокираха неспокойствие и болести правописа.

От „ Демократична България “ към този момент заявиха, че ще решат дали да поддържат проектокабинета, когато получат цялостна информация за структурата, състава и целите му, само че са „ доброномерени “.

Българска социалистическа партия изрази задоволство от извършените до момента договаряния, само че чака съглашение.

За подписан документ с главните цели, само че и имената на бъдещия състав на Министерски съвет упорстват и от „ Изправи се БГ! Ние идваме! “.

В петък президентът Румен Радев връчи изследователски мандат за сформиране на държавно управление с претендента за министър председател на Има Такъв Народ Пламен Николов. Номинацията стана ясна минути преди връчването на мандата. От прессекратариата на Президентството обявиха, че конституционната процедура е спазена
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР