ДЕНВЪР (АП) — Може ли бившият президент Доналд Тръмп да

...
ДЕНВЪР (АП) — Може ли бившият президент Доналд Тръмп да
Коментари Харесай

Може ли Тръмп да участва в гласуването през 2024 г.? Може да зависи от значението на „въстание“

ДЕНВЪР (АП) — Може ли някогашният президент Доналд Тръмп да се кандидатира още веднъж за остарялата си работа след присъединяване си в офанзивата против Капитолия на Съединени американски щати на 6 януари 2021 година? Отговорът може да зависи от определението за протест.

Либерални групи заведоха правосъдни каузи в Колорадо, Минесота и други щати, с цел да не позволен Тръмп до гласуването, базирайки се на рядко употребена конституционна възбрана за заемане на служба за тези, които са се заклели клетва да съблюдава конституцията, само че по-късно „ се ангажира с въстание “ против нея. Клаузата от две фрази в 14-та корекция е била употребена единствено няколко пъти от годините след Гражданската война.

Поради това съвсем няма правосъдна процедура, която да дефинира нейните условия, в това число какво би представлявало „ въстание “. Докато хората спорят дали да нарекат 6 януари протест още от дните след офанзивата, дебатът в съда тази седмица беше друг - дали тези, които ратифицираха поправката през 1868 година, ще го нарекат протест.

„ Има тази мног...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР