Денков отива на среща за Шенген. Визитата в Берлин е

...
Денков отива на среща за Шенген. Визитата в Берлин е
Коментари Харесай

Денков отива на среща за Шенген

Денков отива на среща за Шенген. Визитата в Берлин е още през днешния ден. Там той ще се срещне с федералния канцлер на Федерална република Германия Олаф Шолц

В рамките на срещата им довечера, двамата ще обсъдят тематики свързани с Шенген, Западните Балкани, войната в Украйна.

После Денков отпътува за Испания

В испанския град Гранада на следващия ден министър председателят акад. Денков ще взе участие в Третата среща на Европейската политическа общественост. Форумът ще събере дружно водачи от целия континент. Те ще обсъдят методите Европа да стане по-устойчива, просперираща и геостратегически значима.

След това ще взе участие в неофициалното съвещание на Европейския съвет. Лидерите от Европейски Съюз ще стартират полемики по отношение на целите за идващите години. Тези разисквания ще спомогнат за правенето на стратегическа стратегия – петгодишен проект за политиките, който да зададе общи политически насоки и инструкции за Европейски Съюз.

Подкрепа за България

Гърция ни поддържа за Шенген.Това стана ясно по време на среща на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов с гръцкия министър по миграцията и убежището Димитрис Кeридис, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Гърция ни поддържа за Шенген

„ То остава първокачествен народен приоритет ” – акцентира българският вътрешен министър и изрази признателност за поредната позиция.

Миграционните провокации са общо европейски

Нужни са европейски отговори – това бе единното мнение на двамата министри. Те подчертаха смисъла на тристранния формат България – Гърция – Турция за решение на въпросите по противопоставяне на незаконната миграция.

Развитието на такова по-тясно взаимоотношение с вероятността да бъде още по-конкретно и резултатно е в полза на трите страни и сигурността на Европейски Съюз.

Обсъжда се една-единствена опция

България да стане част от Шенген през декември 2023 година. Работим за това, сподели по-рано през днешния ден министър председателят Николай Денков след среща с еврокомисаря по въпросите на нововъведенията Илиана Иванова.

7 декември ще бъде последният трен, за Шенген

“Декември е основен месец за България във връзка с Шенген. Едно от огромните условия е ще може ли българският парламент да направи по този начин, че промените в правосъдната система да станат факт. ” Това съобщи Весела Чернева, зам.-директор на Европейския съвет за външна политика в ефира на NOVA NEWS.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР