Дениз Браун, хуманитарният координатор на ООН в Украйна осъди нападението

...
Дениз Браун, хуманитарният координатор на ООН в Украйна осъди нападението
Коментари Харесай

ООН осъди руската атака срещу хотел в Запорожие

Дениз Браун, филантропичният координатор на Организация на обединените нации в Украйна осъди нападението на съветските военни в късните часове на 10 август в град Запорожие, заяви " Укринформ ".

При ракетния удар, който умъртви един човек и рани 16, беше развален хотел " Рейкарц " на река Днепър, който постоянно е бил употребен от чиновници на Организация на обединените нации и неправителствени организации.

Браун съобщи, че е ужасена от нападението, като назова удара " недопустим ".

" Броят на безразборните удари, които нанесоха вреди на гражданската инфраструктура и доведоха до гибелта и раняването на цивилни жители, доближи необикновено равнище ", сподели Браун. " И те са нарушаване на интернационалното филантропично право. "

Браун добави, че хотел " Рейкарц " е служил като център за филантропичните служащи на Организация на обединените нации в града. През май 2022 година Организация на обединените нации е употребила хотела като база за евакуацията на цивилни от стоманодобивния цех " Азовстал " в Мариупол.

Нападението против хотела беше вторият гибелен ракетен удар по Запорожие в границите на два дни. При предходното нахлуване на 9 август бяха убити трима души.

Браун прикани Русия " неотложно да приключи безразборните си набези против Украйна ".

За казусът в началото заяви губернаторът на Запорожка област Юрий Малашко. Припомняме, едан жена загинаа, описът с ранените включва тригодишно момиче и 14-годишно момче, както и две други деца. При удара са потърпевши медицински и просветителни заведения, както и две високи здания. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР