Деница Сачева официално е новият социален министър. Парламентът гласува назначението

...
Деница Сачева официално е новият социален министър. Парламентът гласува назначението
Коментари Харесай

Деница Сачева официално вече е министър на труда и социалната политика

Деница Сачева публично е новият обществен министър. Парламентът гласоподава назначението на премиера Бойко Борисов в негово неявяване.

Кандидатурата на Сачева мина в Народното събрание с болшинство от осем гласа. Паралелно депутатите през днешния ден одобряваха бюджетните закони в ресора на обществения министър.

До избора на нов министър на труда и обществената политика се стигна, откакто Борисов изиска и одобри оставката на Бисер Петков. Доводът беше, че има закъснение в темповете на работа на общественото министерство. По-късно разгласи, че Деница Сачева ще се оправи по-добре и по тази причина ще предложи нея за поста.

Процедурата лиши два часа, а новият министър беше определен съвсем на косъм. 114 гласа за, 106 срещу и 3 въздържали се.

Спорните линии бяха главно две. Защо министерството е пуснало публикация за идна гала по встъпване в служба преди Деница Сачева да бъде определена. И второ - за какво отсъства министър председателят, предлагащ смяната.

Вицепремиерът Томислав Дончев сбито показа рокадата и означи, че тя е специалист и началник в региона на обществената политика.

Опозицията се възмути, че встъпването в служба на Сачева е оповестено от пиарите на министерството още преди избора й.

„ За следващ път държавното управление ни споделя на нас и на българите - Народното събрание е нищо”, уточни водачът на Българска социалистическа партия – Корнелия Нинова. А Драгомир Стойнев означи, че в случай че не бъде признат този пост, цялото държавно управление може да падне.

Срещу рокадата гласно възразиха и Движение за права и свободи и Атака.

Според Хасан Адемов от Движение за права и свободи, промяната на министъра на правилото стани да седна, не е добра.

А Десислав Чуколов означи, че не депутатите не са чули какво ще е отношението на Сачева за анулация на закона за обществените услуги и Истанбулската спогодба.

Имам възприятието че участвам не на избор на министър, а на избор на папа, съобщи Валери Симеонов.

По остаряла традиция министър председателят не почете дебатите в Народното събрание. Той предаваше онлайн в обществените медии тест на електрическа кола.

Деница Сачева беше определена с гласовете на ГЕРБ и патриотите. Каза, че не поддържа джендър идеологията, а е за семейство от мъж и жена. А свадите в зала разяснява по този начин: „ Беше проведена мини акция...и в пленарна зала стана ясно, че има добра организация с подривни действия”.

Сачева добави, че с премиера имат добър разговор.

Преди да напусне Народното събрание през днешния ден, Сачева разгласи още, че ще направи обзор на настоящия екип на Бисер Петков, само че като цяло счита да го задържи и не възнамерява промени.

От началото на кабинета „ Борисов 3” Деница Сачева е зам.-министър на образованието. В предходното държавно управление на ГЕРБ тя беше зам.-министър на труда и обществената политика.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР