Дениъл Рикардо и Макларън са се разбрали да се разделят

...
Дениъл Рикардо и Макларън са се разбрали да се разделят
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Даниел Рикардо напуска Макларън

Дениъл Рикардо и Макларън са се разбрали да се разделят в края на сегашния сезон във Формула 1. Това стана ясно през днешния ден на пистата “Спа ”, където пред уикенда с Гран При на Белгия се възобновява сезон 2022.
 
Рикардо има контракт до края на 2023, само че незабавно след Гран При на Унгария стана ясно, че мястото му е застрашено, защото Макларън желае да притегли резервата на Алпин Оскар Пиастри, който отхвърли на Отмар Шафнауер да е титуляр на мястото на Фернандо Алонсо.

През лятната пауза Макларън и Рикардо са преговаряли за развалянето на контракта му и са се разбрали 2022 да е последният му сезон в отбора. Австралиецът дойде в Макларън за началото на сезон 2021 и подписа за 3 години, като напусна тогавашния отбор на Рено по средата на 2-годишния си договор.

От началото на предишния сезон обаче Рикардо не може да се приспособява към автомобила на Макларън, като проблемите не престават и през 2022 и той е постоянно в сянката на съотборника си Ландо Норис.

Още преди лятната пауза шефът на Макларън Зак Браун разгласи, че ще търси “механизми ” за предварителна разлъка с Рикардо, само че се оказа, че договорът на водача не дава такива благоприятни условия на отбора.

Също по този начин през днешния ден стана ясно, че Макларън ще изплати предварително цялата заплата на Рикардо за идващия сезон и той е към този момент свободен да си търси нов тим. Наскоро се появи информация, че Дениъл е изискал наказателна клауза в размер на 21 милиона $ в случай че бъде освободен предварително, само че не беше доказано дали тази сума съответствува с това, което ще получи от отбора. Рикардо ще довърши сезона в Макларън и се допуска, че за следващата година ще се върне в Алпин.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР