Ден след оставката вицепремиера Валери Симеонов, има два варианта пред

...
Ден след оставката вицепремиера Валери Симеонов, има два варианта пред
Коментари Харесай

След оставката на Симеонов: Смяна във формулата на властта или нов вицепремиер

Ден след оставката вицепремиера Валери Симеонов, има два разновидността пред държавното управление – промяна на формулата на властта или укрепване на обединението. Той я подава след 26-дневния митинг на майките на деца с увреждания.

След оставката: „ Атака ” с един по-малко в Народно събрание Кой ще стане вицепремиер на мястото на Валери Симеонов
Според ГЕРБ , отдръпването на Симеонов освен че не счупва, а даже заздравява обединението. Заместник-шефът на партията Цвeтан Цветанов предвижда и усмиряване на напрежението в обществото.
Цветанов: Правителството излиза по-работоспособно след оставката на Симеонов Той още веднъж атакува Румен Радев поради договорката за изтребителите
„ Не ме изненада, тъй като в последните няколко дни, самият той е имал такива изявления и в по-тесен формат, когато сме обсъждали тематиката. Той споделя, че за него властта не е всичко и би приел да подаде оставка”, сподели Цветан Цветанов.
Снимка: btvnovinite.bg

Партньорите от Атака споделиха, че остават лоялни и през цялото време са желали отдръпване на Симеонов. Те обаче желаеха смяна в съотношението на силите в ръководството – Волен Сидеров предложи вицепремиерите да останат трима – двама от ГЕРБ и един от патриотите – Красимир Каракачанов. Все още концепцията не е разисквана от сътрудниците, само че всички признават, че не са мислили и върху съответни имена.

Сидеров: Можем и с един вицепремиер по-малко Лидерът на "Атака " попита по какъв начин по този начин преди 2 дни оставка на Симеонов е чупела обединението, а в този момент я заздравява

„ Защо би трябвало да има втори вицепремиер от патриотите, за какво е нужно да име вицепремиер без портфейл. Възможно е да останат трима вицепремиери и да си вървят по този начин нещата”, уточни Волен Сидеров.

Ако въпреки всичко има нов вицепремиер, „ Атака” упорства това да е надпартийна номинация на технократ. От Вътрешна македонска революционна организация са безапелационни, че макар труса, обединението е постоянна и НФСБ няма да я напуща.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Решението на Симеонов беше не да минава в съпротива, а да подаде оставка, с цел да понижи публичното напрежение против правителството”, уточни вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Решението на Симеонов е взето без напън и изцяло независимо, споделиха още сътрудниците му във властта. Оставката би трябвало да бъде гласувана и от Народното събрание.

Раздор в редиците на протестиращите майки на деца с увреждания Протестите не престават до гласуването на оставката на Валери Симеонов
Протестиращите майки оповестиха,че недоволството им продължава до гласуването на оставката от депутатите.

Утре в „ Тази неделя” по bTV посетител на Жени Марчева ще бъде вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Оставката на Валери Симеонов е петата в третия кабинет на Борисов.

През октомври 2017 година, след следствие на bTV за злоупотреби с публични поръчки, с поста си се раздели министърът на опазването на здравето Николай Петров .

През септември оставки подадоха строителният министър Николай Нанков и сътрудниците му от превоза и Министерство на вътрешните работи – Ивайло Московски и Валентин Радев . Причината беше автобусната злополука край Своге, която взе 20 жертви. Инцидентът разкри пропуски в ремонта на пътната права.

Дали обаче оставката на Симеонов ще бъде призната от Народното събрание, следва да разберем. Защото Теменужка Петкова и Бисер Петков също подаваха оставки по-рано тази година, само че резервираха постовете си – Петкова, около сагата ЧЕЗ, а Петков поради митинга на майките през лятото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР