Ден след конгреса на БСП, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

...
Ден след конгреса на БСП, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов
Коментари Харесай

ГЕРБ никога не са искали коалиция с БСП

Ден след конгреса на Българска социалистическа партия, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов свика разширено съвещание на Изпълнителната комисия, в което участваха министри и депутати. Повод бяха обвиняванията на социалистите, отправени към ръководещите от трибуната на партийния им конгрес. Още след края на конгресното съвещание от ГЕРБ разпространиха позиция, в която упрекнаха Българска социалистическа партия, че приказва с езика на омразата. “49-тият конгрес продължава отброяването на най-мракобесните времена на Българската комунистическа партия, които ще бъдат запомнени с трудовите лагери, взривяваните църкви, националните произшествия и банкрутите на страната ни. Изречените груби лъжи от водачите на Българска социалистическа партия, на ПЕС и от разнообразни депутати от алената партия по адрес на ГЕРБ съставляват най-агресивна форма на езика на омразата ”, се споделя в позицията.

“БСП няма по какъв начин да бъдат опция на ръководство, тъй като те няма да могат да завоюват избори с този метод на държание и с тази борба. Те желаят да разрушават. ГЕРБ завоюва демократично изборите през последните 10 години. ГЕРБ ще продължава да печели избори, тъй като ние сме партията, която е най-близко до хората и сме в всекидневен контакт с тях. Това е силата на ГЕРБ. Българска социалистическа партия имат своята история на загуби от основаването на ГЕРБ ”, разяснява зам.-председателят Цветан Цветанов след разширеното съвещание на Изпълнителната комисия.

Той упрекна водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в произвеждане на подправени вести и в популизъм. “БСП в никакъв случай не са били обсъждани като вероятен вид за съдружно държавно управление – ще излезем с политическа декларация на идния конгрес, че в никакъв случай няма да влизаме в ръководство с тях ”, сподели Цветанов.

Той назова Българска социалистическа партия дивашка съпротива и разгласи, че ГЕРБ не се опасява от вота на съмнение, който социалистите ще изискат по тематиката корупция.

Лиляна Павлова:
Искат за
загробят
имиджа на България


“Спасявайки се от своите вътрешнопартийни проблеми, Българска социалистическа партия желаят да загробят имиджа на България. Първото българско председателство на Европейски Съюз, е тематика, която е аполитична, надпартийна. Осъзнаваме националната отговорност, която носим. България би трябвало да бъде един виновен, постоянен, пълновръстен член на Европейски Съюз. Нещо, което значи да поемаме ролята да приказваме в един глас, от името на 28 държави-членки на Европейски Съюз, да представляваме и пазиме интереса на всички жители в Европейски Съюз, на 28-те страни, като част от общоевропейските ни цели и тематики, значими и настоящи за всеки един европеец ”, означи министърът по европредседателството Лиляна Павлова.

Червените не давали съответна опция
Горанов: Бюджетът извършва нашите политики


Българска социалистическа партия е опция на ГЕРБ, само че е неприятна опция. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов, след съвещанието на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

“Подценявали сме Брутният вътрешен продукт, страната създава повече. Да, създава повече точно поради политиките, които постановяваме. Какво по-голямо доверие към ръководството от това хората да продължат да използват и да влагат в личната си стопанска система. Българска социалистическа партия не може да бъде опция на това. Българска социалистическа партия не дават действителна опция ”, безапелационен бе Горанов.
Той сподели, че е закононарушение настояването на Българска социалистическа партия за отпадане на плоския налог и то в миг, когато доста млади и висококвалифицирани хора се завръщат от чужбина в родината си. “Проблемът в опазването на здравето бил, че има търговски сдружения. Да, има проблем, само че осигуряваме по-високо финансиране за опазването на здравето. Има и калпазани, само че в случай че се поинтересувате за какво врачанската и ловешката болница са на това състояние, отговорът няма да е ГЕРБ ”, сподели Горанов.
Той акцентира, че бюджетът за 2018 година давал опция страната да извършва функционалностите си и да извършва политиката на това държавно управление. “БВП можел да пораства повече, може, само че не с тях. Хората имат потребност от успокоение и предвидимост и това им се дава сега. Българска социалистическа партия са обезпокоени, че не могат да дадат действителна опция на протичащото се ”, добави Владислав Горанов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР