Ден след кончината на Алексей Навални светът скърби за руския

...
Ден след кончината на Алексей Навални светът скърби за руския
Коментари Харесай

Над 100 арестувани в Русия заради почитане на паметтта на Навални

Ден след кончината на Алексей Навални светът скърби за съветския опозиционер. В доста страни се организираха бдения и митинги в негова памет. Той умря ненадейно в затворническа колония в Русия.

В родината му се състояха арести, откакто управляващите не разрешиха демонстрациите след неговата гибел. Много хора не се подчиниха на заповедта и оставяха цветя и свещи в негова памет. Арестувани са над 100 души в Москва и други огромни съветски градове, оповестява Българска национална телевизия.

В Москва край Паметника на жертвите на политически репресии беше арестуван млад мъж. Отведен е без пояснение.  " Не знам за какво ме задържате. Законодателството на Русия не не разрешава това, което върша ".

Задържана беше и млада жена, която носеше лист хартия с надпис " Днес умря Алексей Навални ".

Отвъд границите на Русия гневът на протестиращите отекваше мощно пред съветски посолства в разнообразни градове по света.

Демонстрантите упрекват Путин за гибелта на Навални.

С крясъци " Путин е палач! " протестиращите в Берлин обкръжиха съветското посолство. Демонстрации имаше също в столиците на Полша и Литва. Протести бяха проведени и пред съветските посолства в Лондон, Мадрид и Виена.

За доста руснаци, които живеят в чужбина, бъдещето на страната в никакъв случай не е изглеждалo толкоз безнадежно.

" Дори нямам доверие, че Путин ще бъде осъден. Той може да направи всичко с всеки. И това е извънредно ", разяснява Елена Денисова, протестираща в Лондон.

Гняв и обезсърчение имаше и оттатък Океана. Протест беше проведен пред съветското консулство в Ню Йорк.

" Вярвах, че той може да ръководи Русия, че може да донесе по-добро бъдеще за страна. Но в този момент загубихме всичко. Вече не може да се направи нищо ", сподели още Виолета Соболева, протестираща в Ню Йорк.

Дали ще има нова мощна персона, която ще се опълчи на Путин - аналазиторите са на разнообразни отзиви. Всички са единомислещи, че че индивида, който съумя да сплоти руснаците в съпротивата им против Кремъл, със гибелта си съумя да накара светът да заприказва за Русия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР