Ден, след като шампионката от миналата година Ига Швьонтек отпадна

...
Ден, след като шампионката от миналата година Ига Швьонтек отпадна
Коментари Харесай

Китайка изхвърли Онс Жабер от откритото първенство на САЩ

Ден, откакто шампионката от предходната година Ига Швьонтек отпадна от Ю Ес Оупън, ориста ѝ бе последвана и от финалистката през 2022-а Онс Жабер. Тя се сбогува с шампионата, откакто бе победена от Кинуен Джън с 6-2, 6-4. За 20-годишната китайка това е първо класиране за четвъртфинал в Големия шлем като то идва изцяло справедливо предвид на показаното на корта.


В първия сет Джън доминираше напълно над тунизийката, като поведе с два пробива при 4-1, след това отрази брейкбол в последния гейм и съумя да затвори частта.

Във втората част китайката още веднъж построи огромна преднина при 5-2, само че този път пропусна да завоюва подаването си по-късно, а при 5-3 пропусна мачбол. Все отново при втория опит, сервирайки за мача, тя не сбърка като осъществя общо четвъртия си мачбол.

За Джън следва мач против Арина Сабаленка. Бъдещата №1 в света доближи до най-малко четвъртфинал в пети следващ шампионат от Шлема след отличен мач и победа с 6-1, 6-3 против Дария Касаткина.

Беларускинята изигра доста мощен мач, в който проби съперничката си седем пъти и осъществя 31 уинъра по отношение на 23 непредизвикани неточности. Касаткина приключи мача с едвам 47% извоювани точки на първи сервис, което не ѝ разреши да затрудни изключително фаворитката.

Поставената под №3 Джесика Пегула пък завоюва едвам четири гейма против финалистката от 2017-а Медисън Кийс - 1-6, 3-6.

Кийс имаше надалеч по-скромни резултати в последните месеци, като се оплакваше и от травма. Освен това, тя бе изгубила единствения си доскорошен дуел против Пегула.

Нищо от това не повлия на поставената под №17, която изигра безукорен дуел, с цел да стигне до втория си триумф над противник от топ 5 през годината. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР