Ден след като се завърна от посещението си САЩ премиерът

...
Ден след като се завърна от посещението си САЩ премиерът
Коментари Харесай

Ден след посещението в САЩ: Премиерът разпореди пълна проверка на турски поток


Ден откакто се завърна от визитата си Съединени американски щати министър председателят Кирил Петков изиска инспекция на „ Южен поток “, който се трансформира в годините в „ Турски поток “, а някогашните ръководещи назоваха „ Балкански поток “.

„ Този вид планове са тъкмо това, което се приказва от нашите сътрудници, когато корупцията се употребява като инструмент за външна политика от страна на Путин”, сподели министър председателят при започване на държавното съвещание.

Впоследствие от държавната пресслужба прецизираха, че министър председателят е имал поради „ Балкански поток “. По него тече съветски газ към Сърбия и Унгария. Министърът на енергетиката беше сбит. „ Очевидно откакто бяха направени инспекции и откакто се видяха къде участват едни коли се постанова още инспекции. Не уточнявам едни коли споделям и за финансовите резултати, и инспекцията осъществена преди това”, сподели Александър Николов.

По думите на премиера има и прогрес по отношение на изтребителите F-16, защото има закъснение при доставката им.

Военният министър Драгомир Заков заяви, че в Съединени американски щати е водил диалози в Пентагона за благоприятни условия за обезпечаване на еър-полисинг за времето сред привършване на ресурсите на МИГ-29 и застъпването на новозакупените от България американски изтребители Ф-16 блок 70. „ Говорим за варианти, при които сходна празнота може да бъде запълнена “, сподели Заков.

Премиерът още веднъж удостовери контрактуваните два танкера със синьо гориво от Съединените щати. Енергийното министерство ще продължи диалозите за още доставки.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР