Ден след като германски медии съобщиха за разкрит във Федералната

...
Ден след като германски медии съобщиха за разкрит във Федералната
Коментари Харесай

Задържаните за търговия с бебета обещавали между 5 и 7 хиляди лева за продадено дете

Ден откакто немски медии оповестиха за оголен във Федералната република канал за трафик на хора с присъединяване на български жители, от Специализираната прокуратура в София оповестиха, че с европейска заповед за арест са арестувани мъж и жена. Двамата са част от проведена незаконна група, склонявала бременни дами да продават децата си, съобщи БНР.

Между 5 и 7 000 лв. са обещавали арестуваните в Германия българи за продадено бебе в Гърция. И макар, че обвиняването им е от 1 февруари, а фамилията е арестувано на 29 април, от Спецобвинението оповестиха за следствието едвам през вчерашния ден.

Третият член на групата е синът на задържания в Германия. От 12 февруари той е под стража в Националното разследване.

Жените са набирани от разнообразни селища в страната. Съгласилите се бременни са били превеждани в Гърция с микробус и настанявани в едно и също жилище в Атина. Новородените били продавани на локални търговци, за които се допуска, че са част от интернационална мрежа за търговия с бебета.

От спецпрокуратурата имат доказателства, че групата е работила съвсем шест години. До момента са открити 9 малоимотни дами, чиито деца са родени и продадени в Гърция.

Предстои двамата арестувани в Германия да бъдат екстрадирани у нас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР