Ден преди старта на 48-ото НС единственото сигурно до този

...
Ден преди старта на 48-ото НС единственото сигурно до този
Коментари Харесай

Кои са кандидатите за председател на НС?

Ден преди старта на 48-ото Народно събрание единственото несъмнено до този миг обществено е кои са претендентите за ръководител на Народното събрание.

Как ще протече гласуването към момента е неразбираемо, тъй като депутатите ще дефинират разпоредбите на следващия ден преди самия избор.

Досега постоянно ръководителят е избиран с повече от 121 гласа. Но не е изключено да се приложи и по този начин нареченият падащ конгрес. Така или другояче това ще е сложен избор.

Кандидатът на ГЕРБ-СДС Росен Желязков разполага със сигурни 67 гласа от своята група. Не е изключена поддръжка на Движение за права и свободи и " Български напредък ". Но не е задоволителна.

Кандидатът на " Продължаваме промяната " Никола Минчев разполага с 53 гласа. И тук не е изключена поддръжка от друга група - тази на " Демократична България ".

Но надали ще получи поддръжка от Българска социалистическа партия, които издигнаха лична кандидатура - тази на Кристиян Вигенин.

" Възраждане " също имат собствен претендент - Петър Петров. Така партията няма до покрепи друга номинация, само че надали ще получи и поддръжка от друга група.

Парламентът не може да работи без ръководител и евентуално ще се стигне до компромис.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР