Ден преди произнасянето на КСБило му нарушено правото на личен

...
Ден преди произнасянето на КСБило му нарушено правото на личен
Коментари Харесай

Кирил Петков с ново искане за изслушване

Ден преди произнасянето на Конституционен съд

Било му нарушено правото на персонален живот

Кирил Петков внесе в Конституционния съд за повторно “своето упорито искане” да бъде конституиран като заинтригувана страна и да бъде изслушан в намерено съвещание. Това оповестиха от коалиция “Продължаваме промяната”.

Искането се внася в навечерието на оповестеното за на следващия ден изговаряне на Конституционен съд дали президентския декрет на Румен Радев от 10 май за назначението на Петков като длъжностен министър на стопанската система опонира на Конституцията, защото към въпросната дата Петков е имал и канадско поданство.

От “ПП” показват, че с отхвърли си да изслуша причините на техния водач Конституционен съд е нарушил правото му на отбрана и че изказванията, че е извършител на Конституцията, съществено засягали обществената известност, положителното име и достолепието на Петков - все същностни аспекти от правото му на персонален живот, обезпечено от Конституцията и Конвенцията за отбрана правата на индивида и главните свободи.

Партийците на Петков се жалват, че Конституционен съд е решил да се произнесе преди изборите. “Това единствено по себе е интервенция и би оказало директно въздействие върху изборния резултат”, пишат те. И не престават: “Като институция, призвана да брани Конституцията, Конституционният съд не трябва да бъде съизвършител в нейното погазване”.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР