Ден преди правителството с премиер Никола Денков за първите девет

...
Ден преди правителството с премиер Никола Денков за първите девет
Коментари Харесай

Борис Бонев: Неприятно бяхме изненадани от коалицията за правителство

Ден преди държавното управление с министър председател Никола Денков за първите девет месеца и Мария Габриел за идващите девет, мненията по тематиката не стопират. " Дневник " събира реакциите от днешния ден.
На живо
 Протест пред столична община срещу сечта в Борисовата градина на къпалнята Мария Луиза, Борис Бонев
© Лили Тоушек

Протест пред столична община срещу сечта в Борисовата градина на къпалнята Мария Луиза, Борис Бонев

Скептични сме към обединението на ПП-ДБ с ГЕРБ, и то поради ролята на ГЕРБ в тази коалиция. Ние от " Спаси София " нито сме изявявяли предпочитание, нито сме взели участие в диалози сред ПП-ДБ и ГЕРБ и ние също бяхме неприятно сюрпризирани от това, което чухме по малкия екран. Но нашият песимизъм идва от обстоятелството, че знаем по какъв начин работи ГЕРБ, сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия водачът на " Спаси София " Борис Бонев. Както е известно, придвижването има кардинална сделка с " Продължаваме промяната - Демократична България " за общо явяване на локалните избори в София. Все още обаче не е ясно името на общия претендент, удостовери и през днешния ден Бонев.

Според него откакто за 18 години с ръководството си в София от ГЕРБ не са посочили, че могат да се оправят с корупцията, Едва ли на национално равнище " внезапно ще станат антикорупционери и същински европейци ".

" Хубавото е, че доста бързо ще си проличи дали този песимизъм е състоятелен или не, тъй като тематиките, които са си сложили, би трябвало да стартират доста бързо да се извършват. Ако това не се случи, значи не е имало смисъл ", уточни той.

Бонев посочи, че " Спаси София " няма да допусне ръководството на столицата да бъде разменна монета на националната политика. " Това е и приятелско мигане към ПП-ДБ - че сходен вид диалог не може да бъде воден с нас при никакви условия и даже при намек за сходна договорка доближи до нас, ние ще действаме навреме ", сподели той.

 Заседание на 49-то национално заседание Георг Георгиев
© Георги Кожухаров

Заседание на 49-то национално заседание Георг Георгиев

Кабинетът с ротационен министър председател, който се приготвя с втория мандат е експертен, а хубавото на експертния кабинет е, че специалистите са равно отдалечени от всички и в това време всяка партия може да припознае министри в него, разяснява през днешния ден пред Българска национална телевизия Георг Георгиев от ГЕРБ. Той посочи, че диалозите с Движение за права и свободи се отнасят само за конституционните промени и обезпечаването на конституционно болшинство и това не е в несъгласие с досегашните позиции на ГЕРБ.

Георгиев акцентира, че готвеното държавно управление не съставлява коалиция с ПП-ДБ, а обща визия на политически обединения с обща цел.

Георгиев дефинира позициите на президента Радев против сформирането на кабинета като офанзива против парламентарната народна власт.

Той назова легенди изказванията за близки връзки на ГЕРБ с прокуратурата и уточни, че последния процес на събитията по отношение на " Барселонагейт " потвърждават тъкмо това.

" Ако има от какво да се тормозим сега, това е от цялостните опити да се дестабилизира страната посредством колаборация сред избрани институции против това да има постоянно държавно управление ", разяснява още Георг Георгиев.

Ключови думи към публикацията:
Още по тематаОще от България

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР