Ден пореден от войната в Украйна, ден, в който поредните

...
Ден пореден от войната в Украйна, ден, в който поредните
Коментари Харесай

Стотици украинци вече избраха България, голяма част от тях се установиха в Стара Загора

Ден следващ от войната в Украйна, ден, в който следващите бежанци търсят своята посока и място, надалеч от ужаса на дейностите.

Стотици към този момент избраха България, огромна част от тях се откриха и в Стара Загора. Приютяват ги непознати, близки или родственици. Така, както се случи със семейство с две деца, което съумя за седем дни да прекоси пътя от войната до старозагорското село Дълбоки. Там те отседнаха при родственици, които пък изпратиха в Украйна още в първия ден на войната, двама млади мъже.

В Стара Загора остават тяхната сестра Анастасия и майка им Валентина. Братята и татко им са в град, който към този момент е окупиран от съветските сили.

" Моля се за своята Родина, за украинците и се надявам да излезем от тази война скоро “, споделя със сълзи в очите Валентина.

Валентина е в Стара Загора при щерка си Анастасия, само че сърцето й е в Украйна – там, където са нейните синове. Спомня си, че след посещение на 23 февруари тя и момчетата й трябвало да се приберат в Украйна, само че щерка й Анастасия решила, че поради обстановката там, е добре Валентина да остане с нея в Стара Загора.

" Изпратихме на летището моите двама братя и те дойдоха в Киев вечерта. Всичко беше добре, обикновено. Трябваше да тръгнат към нашия град, ние сме от град Купенцк, Харковска област. Той не е доста огромен град, нещо като Казанлък. Събудихме се сутринта и вместо " Добро утро “, брат ми се обади и сподели: " Настя, обстановката е неприятна, в Украйна стартира война ".

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Гергана Пейчева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР