Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука,

...
Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука,
Коментари Харесай

Официално: 24 май е нов празник, обаче пак с препратка към славянското

" Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност " - това към този момент е празникът, който честваме на 24 май.
Досега той беше прочут като " Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност ". Инициативата за смяна на името обаче потегли от " Обединени патриоти ".
 Учени оферират да има и просвета в названието на празника 24 май Учени оферират да има и " просвета " в названието на празника 24 май
Науката да се добави към названието на празника 24 май. За това упорстват от Центъра за Инженерно-физични проучвания и нововъведения &bdquo...
Извънредно дългото ново название беше признато след компромис сред политическите сили в парламентарното болшинство, написа в. " Сега ". Първоначалната концепция на патриотите беше празникът да се споделя " Ден на българската книжовност, култура и просвета ". Само че мощната съпротива - първо посредством софийското си крило, а след това и като цяло, и разнопосочни реакции, в това число от страна на научната общественост, принудиха ръководещите да потърсят друга формула. В последна сметка препратката към " славянското " остана.
Самата законова корекция беше направена в Кодекса по труда, защото в него са разказани формалните празници на страната, на които се почива.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР