Ден-два след атаката на летище Сарафово един сочените за помагачи

...
Ден-два след атаката на летище Сарафово един сочените за помагачи
Коментари Харесай

$500 от Ливан получил помагач за атентата в Сарафово

Ден-два след офанзивата на летище Сарафово един посочените за помагачи на главните обвинени за бомбата е получил 500 щ.д., написа " 24 часа ". Това описа пред Спецсъда Стоян Стоянов, притежател на финансова къща във Варна.

Припомняме, гърмежът на летище Сарафово стана на 18 юли 2012 година Хасан ел Хадж Хасан и Мелиад Фарах са главните задочно обвинени за помагачество на атентатора Мохамед Хасан Ел Хюсейни.
Тогава терорист се взриви до рейс с израелски туристи на летището в Бургас. Загинаха българският водач Мустафа Кьосев и петима израелски туристи. Над 40 души бяха ранени. Хасан ел Хадж Хасан и Мелиад Фарах до през днешния ден са в неопределеност.

" Моя служителка се усъмни, тъй като мъжът, който се показа като Ралф Уилям Рико, искаше да си вземе парите с шофьорска брошура, издадена в Съединени американски щати ", добави Стоянов.

Собственикът на финансовата къща се обадил на собствен другар в ДАНС и разказал за странностите. По думите му Рико бил на разпит, само че няма спомен дали е бил арестуван. Според прокуратурата с името Ралф Уилям Рико се е подвизавал съучастникът на камикадзето Хасан ел Хадж Хасан.

След това Хасан, който по народност е ливанец, тръгнал с такси от Варна за Русе, с цел да отпътува към Букурещ.

Друг от разпитаните очевидци - Милен Вълков, който е водач на ТИР, намерил подправената шофьорска брошура на Рико. Тя била изхвърлена в крайпътна кофа за отпадък.

Ден след атентата Вълков спрял с камиона си на отбивка край Цар Калоян. Случайно пред очите му попаднал документа. Взел го от коша и го занесъл на служителите на реда в ръководството в Цар Калоян. По-късно му обяснили, че тази шофьорска брошура била употребена от съучастника на камикадзето на летище Сарафово. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР