Ден 11 от Коледните пости. За снощи бях приготвила супа

...
Ден 11 от Коледните пости. За снощи бях приготвила супа
Коментари Харесай

Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 11

Ден 11 от Коледните пости. За нощес бях приготвила чорба от кафява леща за момчетата, само че аз дояждах и пицата от предходния ден.

Кафявата леща е превъзходен. Съдържа молибден, който има свойството да задържа флуора, като по този начин поддържа здрави зъбите. Спомага за производството на хемоглобин и е положително средство против подагра, поради свойството му да извежда пикочната киселина от организма. Лещата понижава риска от сърдечно-съдови проблеми, добър източник на фолиева киселина, магнезий и желязо. Малки зърна, които дават доста сила.

За офиса на моето момче за ден 11 съм подготвила напълно семпло

Сандвич с авокадо и листа от рукола, спанак и цвекло

По-рано тази година попаднах на две нови проучвания по отношение на листните зеленчуци. В първото се обръща внимание на съществуването на захарен сулфохиновоз в листни зеленчуци. Това е вещество в интерес на положителната чревна микрофлора, тъй като с него се хранят „ потребните " бактерии в червата, непозволявайки на " нездравословните " да се заселват в тях.

Във второто ставаше въпрос, че зелените растения защищават от когнитивни нарушавания. Фокус групи консумирали 1-2 порции повече от този вид храна и съгласно проучването, те имали когнитивни качества на човек, по-млад с 11 години от тези, които избягвали листните зеленчуци.

Сушени смокини
В сушените смокини има доста калций. Ако преди този момент за него главен източник ни е бил млечните артикули, е добра концепция да потърсим растителни храни, които имат повече калций. В сушените смокини също има доста фибри, витамините B, РР, С, бета-каротен, калий, желязо, магнезий и фосфор.

Надявам се да ви е потребно и да ви въодушеви за вашите менюта за Коледни пости. Ще се веселя да споделите този пост, с цел да доближи до повече хора.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР