Демонтират елементите и съоръженията от бракуваната тролейбусна мрежа във Велико

...
Демонтират елементите и съоръженията от бракуваната тролейбусна мрежа във Велико
Коментари Харесай

Демонтират елементите от старата тролейбусна мрежа в Търново

Демонтират детайлите и оборудванията от бракуваната тролейбусна мрежа във Велико Търново. По предписание на кмета на Старата столица Даниел Панов бе ускорено премахването на конзолите, стрелките и обтегателните въжета. Вече са свалени са близо 100 от общо 455 детайла.
Дейността е предоставена от Общината и се прави по график. Екипи на бранш „ Пътна полиция “ контролират придвижването в секторите, в които се работи.

Вече са демонтирани са всички конзоли по улица „ Оборище ”, детайли в региона на Съдебната палата и по бул. „ България “. Работата продължава в посока улица „ Полтава “.

През 1997 година използването и стопанисването на цялата тролейбусна инфраструктура е отдадено на частна компания, която става притежател на тролеите. През 2010 година Община Велико Търново си връща стопанисването. Завареното неприятно положение на амортизираната тролейбусна инфраструктура и кражбите вършат възобновяване й безпричинно висок разход, поради развиването на технологиите и навлизането на електрически рейсове с самостоятелно придвижване. Затова през 2014 година е взето решение за бракуването на мрежата, а Общинският съвет позволява демонтажа на мрежата.

Екологичният превоз във Велико Търново ще бъде възобновен с план за интегриран градски превоз, който ще бъде финансиран по оперативна стратегия „ Региони в напредък ” 2014 – 2020. Една от ограниченията е внедряването на електрически рейсове в системата на публичните транспорти.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР