Демонстрация, протести срещу полицейско насилие в Атина и поискана оставка

...
Демонстрация, протести срещу полицейско насилие в Атина и поискана оставка
Коментари Харесай

Напрежението от дългата карантина в Гърция изби

Демонстрация, митинги против полицейско принуждение в Атина и поискана оставка на министър - това е равносметката от случилото се през вчерашния ден в квартал „ Неа Смирни “ на гръцката столица, съобщи БНР.

До конфликти сред силите на реда и жители се стигна, откакто полицията глобила семейство с дребни деца за разходка в парка и престой на скамейка. Присъстващи в близост се пробвали да защитят от фамилията от високата санкция - 300 евро. Полицейските елементи повикали сили за битка с безредиците.

Същевременно полицията подхванала пердах с палки по протестиращи младежи. В конфликта се присъединили се всички на площада – към 500 души. В обществените мрежи са качени клипове, илюстриращи полицейското принуждение. Последвала проява на възмутени жители пред общината и още веднъж сълзотворен газ. Има арестувани хора, които са били в региона на разходка. От случай казусът се трансформира в политически скандал.

Опозицията изиска неотложно оставката на министъра на публичния ред и внася за разискване случая в Народното събрание. Гръцката съпротива подлага на критика ръководещите, че единствената им тактичност е - от карантина в карантина. След пет месеца карантина в Гърция към този момент всички са изтощени от ограниченията, които действително не водят до ограничение на вируса. Строгата карантина от началото на ноември не дава стремежи резултат. Властите се притесняват случаят да не се повтори и на други места.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР