Демократите в Конгреса започнаха проверка на политически мотивираното решение на

...
Демократите в Конгреса започнаха проверка на политически мотивираното решение на
Коментари Харесай

Демократите разследват Тръмп за уволнението на инспектора на Държавния департамент

Демократите в Конгреса започнаха инспекция на " политически стимулираното " решение на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да уволни основния контрольор на Държавния департамент, осведоми Агенция Франс Прес.

Смята се, че уволненият основен контрольор е разследвал държавния секретар Майк Помпео.

В петък вечерта Тръмп е съобщил пред ръководителя на Камарата на представителите Нанси Пелоси, че възнамерява да уволни основния контрольор на Държавния департамент Стив Линик.

За трети път от април американският водач ненадейно уволнява формален представител, който има за задача дали държавните органи следват разпоредбите и не злоупотребяват с власт. За тези си дейности Доналд Тръмп даже е подложен на критика от Републиканската партия.

Според републиканеца Мит Ромни уволнението на няколко основни инспектори е невиждано.

Линик е разследвал недоволства, че Помпео е употребявал поста си за персонални облаги. Си Ен Ен оповестява, базирайки се на представител на Държавния департамент, че Помпео персонално е предложил Линик да бъде уволнен.

Според закона администрацията би трябвало авансово да уведоми Конгреса 30 дни преди да уволни основен контрольор, което на доктрина дава опция на законодателите да прегледат претекстовете.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР