Демократите в Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на

...
Демократите в Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на
Коментари Харесай

Импийчмънтът на Тръмп: Демократите обявиха следващите стъпки

Демократите в Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) разгласиха резолюция, в която дефинират идващите стъпки в опитите си за импийчмънт (отстраняване от длъжност) против президента Доналд Тръмп, оповестяват американските медии.

Предложението дефинира по-публична фаза на следствието и дава водещата роля в чуванията на ръководителя на комисията по разузнаване към Камарата на представителите Адам Шиф.

Долната камара на Конгреса, следена от демократите, ще гласоподава мярката на следващия ден (четвъртък).

Говорителката на Белия дом назова резолюцията " противозаконна имитация ".

Досега чуванията се организират при закрити врата.

Тръмп е упрекнат, че се е опитал да окаже напън върху Украйна да проверява голословни изказвания за корупция против неговия политически съперник Джо Байдън и сина му Хънтър, който е работил за украинската газова компания Burisma.

Тръмп отхвърля да е правил непозволени дейности и назовава следствието за импийчмънт " лов на вещици ".

По-рано следствието на импийчмънт изслуша подполковник Александър Виндман, който е чиновник на Белия дом и който е бил очевидец на телефонния диалог на 25 юли сред Тръмп и украинския му сътрудник Володимир Зеленски.

Този телефонен диалог провокира сигнал от изобличител и докара до започването на следствието за импийчмънт.

Подполковник Виднман съобщи, че е бил " угрижен " от диалога, защото " не счита за вярно да се изисква от непознато държавно управление да проверява американски жител ".

Някои детайлности от диалога сред Тръмп и Зеленски са били пропуснати от формалната стенограма, макар опитите му те да бъдат включени, добави Виндман.

Документът от осем страници дефинира развой в два стадия за идната фаза на следствието.

В първия стадий комисията по разузнаването ще продължи следствията си и ще организира обществени чувания. Тя ще има право да прави обществени стенограми от показания, направени на закрити врата.

Във втория стадий обществен отчет за констатациите ще бъде изпратен на правната комисия на долната камара на Конгреса, която организира лични процедури и ще рапортува за " такива резолюции, членове за импийчмънт или други рекомендации, които сметне за верни ".

Адвокатите на Тръмп ще имат право да вземат присъединяване в стадия на правната комисия.

Републиканците в комисиите ще могат да изискват даването на документи или призоваването на очевидци, макар че те въпреки всичко биха могли да бъдат блокирани, защото и двете комисии са следени от демократите.

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси посочи, че гласуването в камарата на резолюцията ще се организира в четвъртък.

" Резолюцията, импортирана от ръководителя Пелоси, удостоверява, че импийчмънтът на демократите в Камарата е противозаконна имитация през цялото време, защото липсваше каквото и да е позволение от гласоподаване в Камарата ", посочи говорителката на Белия дом Стефани Гришам.

Лидерът на групата на републиканците в Камарата на представителите Кевин Маккарти, изказвайки се преди обнародването на резолюцията, акцентира, целият развой бил " имитация ".

Препращайки към съвещанията и показанията при закрити врата той уточни: " Не можете да върнете духа назад в бутилката. Справедливият развой стартира първоначално. "

Във встъпителното си изказване, оповестено преди показанията на закрити врата през вчерашния ден, Виндман съобщи, че паниките му са почнали на среща на 10 юли сред американски и украински чиновници в региона на националната сигурност.

Срещата е била прекратена от тогавашния консултант по националната сигурност Джон Болтън, откакто диалогът се завъртял към започването на следствия от Украйна за Белия дом, допълнил Виндман. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР