Демократична България“ все още не е определила листите и водачите

...
Демократична България“ все още не е определила листите и водачите
Коментари Харесай

Христо Иванов: Време е да спрем с експериментите, не съм оптимист, че ще има лека формула на управление

„ Демократична България “ към момента не е определила листите и водачите им за идния парламентарен избор на 2 октомври. Съпредседателят на обединението Христо Иванов обаче предизвести, че има значителен риск страната да попадне в серпантина от предварителни избори.
" Социологията от доста месеци дава ясна картина на непоклатимост и леко повишение на поддръжката към " Демократична България ". Въпросът не е в нашия резултат. Въпросът е - какво ръководство може да чакаме. Не съм оптимист, че ще има лека формула и това е източник на огромно безпокойствие за нас. Много е значимо хората да схванат, че би трябвало да гласоподават и да гласоподават дълготрайно. Трябва да си отговорят на въпроса каква политика дълготрайно работи за тях, на фона на тези комплицираните времена, в които живеем “, съобщи в предаването „ Точно през днешния ден “ на Радио Пловдив Христо Иванов, съпредседател на „ Демократична България “.

Той призна, че е мъчно да се кажат хубави неща за българската политическа класа.

„ Въпросът не е дали политиците могат да стимулират електората, а насъщните ползи на България, са това, което би трябвало да стимулира електората. Очакването политическата класа сама да създаде нещо, без ясно волеизявление от жителите, към този момент четири Народното събрание не дава резултат. Мисля, че е време да спрем с опитите “, сподели още Иванов.

Съпредседателят на „ Демократична България “ прикани да се спре да се гласоподава за политически обединения, които не могат да предложат дълготрайна визия за ръководство.

" За страдание е значителен рискът да попаднем в серпантина от избори. Гласуването за Демократична България е гласоподаване за редовно рационално държание. Дадохме формула по какъв начин България да има ръководство, което да може да се оправи с следствията от войната и справяне с корупцията. Не бяхме чути ", добави Иванов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР