„Демократична България“ призовава Столична община да забрани шествие на т.нар

...
„Демократична България“ призовава Столична община да забрани шествие на т.нар
Коментари Харесай

„Демократична България“ иска спиране на шествие в чест на Червената армия

„ Демократична България “ приканва Столична община да забрани шествие на т.нар „ Безсмъртен полк “, което е планувано да се състои на 9 май, оповестиха от пресцентъра на обединението.

В декларация на общинските съветници припомнят, че шествието е в чест на Червената войска – окупатор, настанил се в България след 9 септември 1944 година

„ Неприемливо е в центъра на столицата на държава-членка на Европейския съюз и НАТО да бъдат развявани флагове на страна-агресор, още повече че посолството ѝ си разрешава да назовава българските жители „ евроатлантически подлоги “, се споделя в декларацията.

„ Несъмнено събитието ще бъде употребявано като мотив и за изложение на поддръжка към напълно незаконните и в прорез с интернационалното право дейности на съветската войска в Украйна “, се споделя още там.

Ето и цялостния текст:

Навръх Деня на Европа български еквивалент на така наречен „ Безсмъртен полк “ се кани да организира шествие в чест на Червената войска – окупатор, настанила се в България след 9 септември 1944 година Несъмнено събитието ще бъде употребявано като мотив и за изложение на поддръжка към напълно незаконните и в прорез с интернационалното право дейности на съветската войска в Украйна.

„ Демократична България “ неколкократно и ясно изрази своята позиция по отношение на непредизвиканата война, стартирана персонално от президента на Руската федерация Владимир Путин, която докара до голям брой почтени жертви, както и редица стопански провокации освен в България, а и в международен мащаб.

Бихме желали да напомним, че комунистическият режим е разгласен за незаконен от страна на Народното събрание на Република България и е безусловно недопустимо в центъра на столицата на държава-членка на Европейския съюз и НАТО да бъдат развявани флагове на страна-агресор, още повече че посолството ѝ си разрешава да назовава българските жители „ евроатлантически подлоги “.

Призоваваме Столична община да вземе превантивни ограничения, с цел да бъде избегната непотребна ескалация на напрежението, като разгласи най-логичното и вярно решение – да забрани шествието.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР