Демократична България“ отказа на ГЕРБ-СДС да внесат съвместен проект за

...
Демократична България“ отказа на ГЕРБ-СДС да внесат съвместен проект за
Коментари Харесай

ДБ отказа на ГЕРБ-СДС да внесат заедно проекторешение за изпращане на оръжие за Украйна

„ Демократична България “ отхвърли на ГЕРБ-СДС да внесат взаимен план за военна помощ за Украйна.

Това стана ясно от думите на Надежда Йорданова от „ Демократична България„ след срещата на партиите, на която се обсъждаше концепцията на ГЕРБ президентът Зеленски да направи видеообръщение на първото съвещание на 48-ия парламент.

 

" В първия работен ден ще предоставим предложение за решение за даване на военна помощ за Украйна ", акцентира още Йорданова. Тя посочи, че „ Демократична България “ е декларирала, че няма да поддържа държавно управление с мандата на ГЕРБ.

 

" Ние отправихме покана и към " Демократична България ", когато се внася предлагането за военна помощ за Украйна да го създадем взаимно, нямаше отговор “, разяснява преди този момент заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

 

Още в границите на 47-ия парламент ГЕРБ настояваше да се изпрати военна помощ на Украйна.  Предишното Народно заседание разиска ограничения в поддръжка на Украйна, но  те не включваха изпращането на оръжие.

 

Тогава беше признато решение страната ни да ремонтира украинска военна техника. България пое уговорката да окаже и филантропична и финансова помощ.  

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР