“Демократична България остава в готовност за разговори с БСП, когато

...
“Демократична България остава в готовност за разговори с БСП, когато
Коментари Харесай

``Няма да си склоним главата. Затова на всички им бъркаме в окото`` |

“Демократична България ” остава в подготвеност за диалози с Българска социалистическа партия, когато обаче има смисъл от сходни срещи, съобщи пред bTV Христо Иванов.

Той заяви, че е предизвестил авансово ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че откакто все още няма болшинство за основаване на държавно управление, плануваните по-рано през днешния ден диалози нямат предмет.

“Демократична България ” е сериозна и диалогична мощ и когато има шансове за сформиране на държавно управление, сме подготвени да беседваме. Но дано никой не ни трансформира в миманс на сценки ”, сподели Иванов.

“Разговаряме и си държим на правилата. А тези правила са да не разрешаваме на някой да концентрира доста власт. Затова на всички им бъркаме в окото. Защото няма да си склоним главата. Ще приказваме когато има смисъл, а не когато някой е решил, че е пристигнало времето за неговата телевизионна изява ”, безапелационен е съпредседателят на “Демократична България ”.

“Време е да върнем на масата по какъв начин се прави политика в многопартийна система. Най-често това изисква коалиция – нещо, което по някаква причина е превърната в мръсна дума. Трябва да се върнем към нея. Защото това значи едно нещо – ясни, писмени задължения, с подписи на водачите на партиите ”, съобщи Иванов.

Време е да изберем сред представителна народна власт и зрелище, прикани той.

Христо Иванов счита, че е рационално до края на това Народно заседание да се обезпечи време, с цел да се прегледа актуализацията на бюджета и да бъде прегледан Законът за правосъдната власт, който планува закриването на профилираните съд и прокуратура.

“Подкрепяме актуализацията на бюджета по принцип и ще създадем своите оферти. Да свършим някаква работа и по-късно да се разпусне Народното събрание ”, добави той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР