“Демократична България” обсъжда възможността да подкрепя кабинет с мандат на

...
“Демократична България” обсъжда възможността да подкрепя кабинет с мандат на
Коментари Харесай

ДБ обсъжда дали да подкрепи кабинет на Кирил Петков, без да излъчва министри

“Демократична България” разисква опцията да поддържа кабинет с мандат на “Продължаваме смяната “ с министър председател Кирил Петков, само че без да излъчва министри в него. Това заяви съпредседателят в оставка на “Зеленото придвижване “ Борислав Сандов пред бТВ в понеделник.

“Ние би трябвало да отчетем нашата електорална тежест “, сподели Сандов.

Според него най-важното е, че партиите, които ще застанат зад държавното управление, първо да се схванат за политиките, а не за министрите.

“Без коалиционноспоразумение няма да стане. Знаете, че имаме разлики с някои от партиите.Парцелирането на държавното управление няма да усъвършенства обстановката ", сподели Сандов.

Той акцентира, че само в детайли написано съдружно съглашение, може да подсигурява стабилността на бъдещото държавното управление, тъй като става дума за доста партии, които имат другия.

" Имамеполе за работа. Силно се надявам, че камерите ще бъдат светната в този развой напървоначални диалози, с цел да не се сътвори терен някои хора да блеснат, вместода се свърши работата. Работата на тези групи тази седмица е да отсеем спорнотоот безспорното, а когато отсеем безспорното, ще пристигна време на противоречивото, надявамсе и там да проявим отговорно поведени и там да намерим най-хубавата за странатаформула, която не е по линията на математически общ брой ", разяснява той.

Сандов изясни, че не му е предлагана позицията на министър на околната среда и водите, само че не отхвърли опцията да поеме тази позиция.

„ Министерство на околната среда и водите е в извънредно тежко положение, против него се водят четири наказателнидела и 15 наказателни процедури. Капацитетът е единствено в нашата партия товаминистерство да излезе в положителна светлина “, сподели Сандов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР