Демократична България“ не счита участитето си в кабинета Петков редом

...
Демократична България“ не счита участитето си в кабинета Петков редом
Коментари Харесай

Йордан Иванов от ДБ: Нинова явно е пила турско кафе с Борисов

„ Демократична България “ не смята участитето си в кабинета Петков паралелно с Българска социалистическа партия за съдружен формат. Но пък вижда сигнали, че в този парламент Българска социалистическа партия е подготвена да работи с ГЕРБ.

Това стана ясно от думите на депутата от Демократична България Йордан Иванов пред Българска национална телевизия във връзка вероятните обединения и сформиране на държавно управление. Днес президентъ ще организира следващият кръг на съвещания – този път с представители на Движение за права и свободи.

„ Никога не сме били в коалиция с Българска социалистическа партия, бяхме в антикорупционно болшинство. Никога не сме преговаряли с тях и не сме подписвали документ, обаче като виждам този път Нинова е пила турско кафе с Борисов " “, съобщи Иванов в отговор на въпрос допустимо ли е да се коалират с Българска социалистическа партия в 48-ия парламент. Иванов се аргументира с дадената поддръжка от Българска социалистическа партия при избора на Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание, както и с очертаващата се коалиция към връщане на хартиените бюлетини. " Демократична България ще се опълчи с всички принадлежности на представителната власт да бъде признато това изменение и да преминем към хартиена бюлетина. Нещо повече - подготвени сме да стигнем до прекаленост и да привикваме цивилен митинги при нужда като последна бариера пред това да бъде призната хартиена бюлетина ", разяснява Иванов.  Според него е неприемливо на фона на рецесиите в страната на втората седмица да се появява в дневен ред тематиката за хартиената бюлетина. Това приказва за предпочитание за замяна на изборите, смята Иванов. 

„ Със сигурност има удължение на времето на работата на Народното събрание от страна на президента. Ролята му при тези съвещания е не просто да събере едни партии, с цел да връчи един мандат, а да се търси консенсус за значимите за страната проблеми. Да си свърши добре работата, като не просто организира проформа съвещания, а откри пресечните точки сред политическите сили “, разяснява Иванов. Той добави, че в " Демократична България " са подготвени да говорят с която и да е било политическа мощ по три основни тематики – преодоляването на разноските в бюджета и непозволяването на безотговорно популистко харчене, правосъдна промяна и ограничение на пълномощията на основния прокурор и изпращане на оръжия за Украйна.  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР