Демократична България, настоява президентът на Република България да упражни своето

...
Демократична България, настоява президентът на Република България да упражни своето
Коментари Харесай

Демократите искат вето върху измененията на Антикорупционния закон

" Демократична България ", упорства президентът на Република България да упражни своето пълномощие по член 101, алинея 1 от Конституцията на Република България и да наложи несъгласие върху Закона за изменение и допълнение на Закона за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (ЗПКОНПИ), признат от 44-то Народно заседание на 20 декември 2018 година, оповестиха от пресцентъра на политическата групировка.
Народното събрание на Република България безусловно надменно, демонстративно и в нарушаване на фундаментални правни правила сътвори законови правила, с които се отхвърли по едно и също време от нашата принадлежност към Европейски Съюз, към общочовешките полезности, одобрени в Европейската спогодба за правата на индивида (ЕКПЧ) и от съществени детайли на правовата страна, каквито са независимостта на съдилищата, неприкосновеността на частната благосъстоятелност и презумпцията за непорочност. Резултатът от това безпардонно държание е основаването на инструмент, който разрешава българските жители, които не са направили никакво престъпление да бъдат лишавани от права по метод, който е неупотребим даже към открити нарушители във всички други държави-членки на Европейски Съюз. Всичко това се случва, тъй като у нас политическото статукво отхвърля да реформира прокуратурата, заради което конфискацията в границите на наказателното произвеждане не работи, написа в позицията на партията.
Оттам смятат, че с признатия закон се основава опция за политически репресии на неуместните лица. Освен това съгласно Демократите това законодателство нарушава правото на Европейския съюз. Те смятат, че Законът фрапантно проваля стандартите за отбрана на неприкосновеността на частната благосъстоятелност и на правото на отбрана, открити от Конституцията и Европейската спогодба за правата на индивида
" Законът е признат в нарушаване на всички минимални стандарти на правилото за прeдвидимост на законовите правила, характерен на правовата страна [...] Цялата процедура по приемане на този Закон не оставя подозрение за преследваната цел – цялостно покоряване на жителите и бизнеса на ползите на ръководещите. Самият закон се трансформира във властови произвол облечен във формално-правен камуфлаж ", споделят още от " Демократична България ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР