Демократична България (ДБ) има най-големия шанс да направи кабинет, ако

...
Демократична България (ДБ) има най-големия шанс да направи кабинет, ако
Коментари Харесай

Доц. Стойчо Стойчев: ДБ има голям шанс за кабинет

„ Демократична България (ДБ) има най-големия късмет да направи кабинет, в случай че желае да го осъществя. В залата ще го поддържат Продължаваме промяната (ПП) и ГЕРБ. Ако Политическа партия се въздържи да има свои министри и ГЕРБ направи същото, единствено Демократична България има тази опция ”

Това съобщи по Нова нюз политологът доцент Стойчо Стойчев. Той бе безапелационен, че единствено Демократична България може да направи това, нито Българска социалистическа партия, нито Движение за права и свободи, нито Български напредък. „ За „ Възраждане ” никой не приказва ”. Партия „ Български напредък ” се възприема като партия на далаверата – дребна партия, влезнала в политиката, зад ген. Стефан Янев са някогашни партийци с доста заменени партии ”, счита политологът.

„ В тази обстановка не ни би трябвало лице, което да сплоти необединими неща ”, разказа политическата обстановка той. „ Ясно е, че Демократична България са единствено в София, те ще желаят да вземат София от ГЕРБ “, сподели Стойчев във връзка идните локални избори през 2023 година

Според политолога образуването на власт стана толкоз особено за всеобщата публика, че размени редица риалити. „ Риалитито в Народното събрание е без пари – самостоятелно не плащаме, групово плащаме висока цена. За да има държавно управление на малцинството, би трябвало да се образува едно болшинство, което да води. С тематичните болшинства е невъзможна идея ”, изясни доцент Стойчо Стойчев.

Относно идното гледане на бюджета за 2023 година политологът е безапелационен, че с цел да мине подобен бюджет, препоръчан от държавно управление на малцинството, би трябвало да има болшинство, което да го одобри, изясни той.

„ Контактната група, излъчена от ГЕРБ – Соломон Паси и Росен Плевнелиев, са така наречен „ сватове проводени, тъй като родата не се понася с другата рода. Това се случва с хабер, проводен преди тях, с цел да не ги засрамят нещо. Единият си мислел, че ще върви като жених, пък се оказало, че ще е кум ”, разказа актуалната политическа обстановка Стойчев.

Според него е дребна вероятността да се осъществя държавно управление с първия мандат, тъй като значи партиите от Политическа партия да си признаят, че смяната е минала. „ Ако първият не успее да направи нещо, и вторият няма да успее. Всички гледат към третия мандат за сформиране на кабинет “, добави политологът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР